Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Moderní seriálová pohádka ve stylu Amélie se tu potkává s detektivně-forenzními seriály typu CSI. Anna Friel vyzařuje kolem dokola až nakažlivou optimistickou auru a spolu s Lee Pacem tvoří navýsost sympatickou ústřední dvojici této platonické romance. Jedním z mála záporů vysoce stylizovaného seriálu (viditelné digitální triky, široké barevná paleta), jež se dočkal pouhých dvou řad (z nichž obě byli oproti plánu zkráceny - nejdříve kvůli stávce scénáristů, podruhé pak kvůli upadající sledovanosti) je někdy až přestřelená execentričnost vedlejších postav. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Takový mix Burtona a Amélie. V dnešní době originální nápad a zpracování. Hlavně v první sérii to šlape náramně. Vše je krásně rozkošné a to hlavně platí na Annu Friel. Její modýlky šatů a úsměvy mi zařídili srdeční arytmii. Chi McBride se zase svojí mimikou a hláškama postaral o časté vtípky. Lee Pace mi naopak vůbec nesedl, protože nemám rád tyhle typy postav, co dlouho kecaj, vlastně nic neřeknou a mají působit roztomile zbrkle. Prostě první série supr, druhá už mě místy nudila. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná odychovka,ve které se mísí černý humor a trochu Burtonovi poetiky.Hlavní čtyři postavy jsou sympatické a je radost na ně koukat.Samotné epizody balancují na hraně kýče a geniality.Mám štěstí,že mě sedl styl vyprávění,protože kdyby mi nesedl přišel bych o jeden z neoriginálnějších serialu poslední doby. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Carnivale a Wonkovu čokoládovnu a máte Pushing daisies. Divná kombinace, ale v tomhle provedení rozhodně půvabná. Uskakování od hlavního příběhu k jiným je sice otravné, ale v pozdějších dílech aspoň ne tak časté. Herci mají skvěle napsané postavy a Lee Pace ala Ned je se svými úšklebky perfektní. S Annou Friel jim to sluší a zákaz dotýkaní je opravdu originálni a velice vtipný, jako celý seriál. Škoda jen, že některé zápletky nedokážou zaujmout tak, jako jiné. I tak je to oproti všem těm vážným kriminálkám a všem tajemným seriálům, vítaná změna. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dostal k tomuto nepříliš známému a nepříliš tradičně pojatému seriálu. Hned první díl diváka upoutá svým vizuálním pojetím, ale i zajímavou myšlenkou. Barevné, veselé, někdy až křiklavé prostředí, různé počítačové efekty, plno sedmikrásek a dalších kytiček. K tomu zvláštní schopnost hlavního hrdiny, okolo které se vše točí a o zábavu je postaráno. Některé díly jsou zajímavější, některé méně. Občas padne nějaký hodně povedený vtípek, občas zase dojde k nějakému zajímavému a nečekanému zvratu. Co mi na seriálu trochu vadilo byl fakt, že stále dokola opakoval, co se vlastně stalo. Na začátku každého dílu v klasickém "Previously on Pushing Daisies" se nám vlastně zopakovalo vše, co se událo v prvním dílu plus občas něco navíc z dílu posledního. Stále dokola poslouchat věty jako "What if you didn't have to be dead?" a "You touch murder victims, ask who killed them. Touch them again, back to being dead and you collect the reward?" se po takových 3 dílech ohrálo. Po tolika dílech snad už každý divák ví, o co tady vlastně běží. Navíc přílišné opakování bylo často i uvnitř dílů. Celkově ale působí seriál svěže a příjemně, slabší díly vyrovnají díly zábavnější. Takže pokud máte rádi úsměvné romantické fantasy s detektivními příběhy vybarvenými v těch nejpestřejších barvách, je tento seriál pro vás. 77% ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Adresa na Elsitině (Jayma Mays) větrném mlýnu je 3,141, což jsou první čtyři číslice čísla pí. (mikki089)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama