Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicetiletý Hiroshi Suzuya se během služební cesty dostává do města Moja, kde prožil část dětství. Nostalgické vzpomínky na minulost vystřídá šok, když potká sám sebe jako desetiletého chlapce a zjistí, že se ocitl v roce 1986 ve dvacet let vzdálené minulosti. Setkává se s dalšími cestujícími z letadla - mladým gangsterem Fukawou a nesmělým Usuiem. Společně se snaží záhadě přijít na kloub, a i když neví proč, uvědomí si, že dostali jedinečnou šanci. Pochopit okolnosti, které osudově ovlivnily jejich život a někteří třeba i možnost napravit dávné chyby. Pro Hiroshiho je to především jeho první nešťastná láska. Dokáže najít způsob jak svému mladšímu já pomoci překonat citové trauma, které se nezadržitelně blíží? Nebo dokonce změnit tragický osud Kazumi, sympatické starší dívky ze sousedství? (nash.)

(více)

Recenze (15)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Napravování minulosti a poraněných duší cestou zpět v čase za podpory klasiky? Proč ne. Hodně emotivní, klidný a působivý snímek o životě a lásce s pár opravdu silnými momenty - např. housle pod oknem či závěrečný koncert. Vhodně zvolená jemná a ne moc výrazná hudba parádně dokresluje celý pomalý a poetický průběh filmu, který ve vás zanechá opravdu hluboký dojem. P.S. Je k neuvěření, že tenhle snímek se (momentálně) nevejde do japonské top300... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to prijemny mix romantiky a drama s fantasy prvkami. Pacila sa mi ustredna zapletka v ktorej sa niekolko postav dostane do minulosti a musia vykonat urcite ciny, aby sa pohli dalej na ktore musia postupne prist. Takisto film obsahuje aj nejake dalsie pointy, ktore ma prekvapili. Postavy si ma tiez hned ziskali a bavilo ma sledovat ich pribeh. V rozhodujucich chvilach som bol dojaty presne ako som mal. Takze preco davam len 3*? Pretoze väcsina scena ma o niekolko sekund viac ako by mala. Vdaka tomu ma film az prilis pomale tempo a 132 minutova stopaz je prilis. Pritom by stacilo vystrihnut to pravidelne niekolkosekundove čumenie postav do blba po kazdom dialogu, ktora snad malo prehlbit emocionalny zazitok z toho, co postavy zazivaju, ale mna iba otravovalo. Skoda, nebyt tohoto artoveho neduhu, tak to mohla byt dokonale fungujuca pecka. Napriek tomu film odporucam pretoze, komu nevadi pomale artove tempo, tak bude z filmu uneseny. 6/10. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je príliš veľa logických dier, ale keby sme ho brali ako fantasy, tak by sa to dalo odpustiť. Čo sa už ale odpustiť nedá, je príliš okaté tlačenie na city divákov, čo ale na skúsenejších divákov asi nezaberie. Toto bola asi prvá ázijská romantická dráma, ktorá zo mňa nevyžmýkala ani jedinú kvapku slzy. A tá stopáž mohla byť kľudne o pol hodinky kratšia. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak už si pomalu u japonských filmů zvykám, banální námět je rozpracovaný v neobvyklý a nenápadný, přesto nezapomenutelný filmový klenot. Pomalu plynoucí děj poskytuje dostatek času pro prožitek a emoce, odkrývá postupně nejen okolnosti toho, co se vlastně stalo a proč se to děje, ale také minulost hlavních postav. Současně tuto minulost rozvíjí v řadě nečekaně silných a dojemných situací, kterým se přitom nenápadně daří unikat z pasti laciného citového vydírání. Nádherný příběh, který pobaví i dojme k slzám a přes poměrně dlouhou stopáž nejenže ani na okamžik nenudí, ale člověku je skoro až líto když končí a chtěl by ještě chvíli zůstat. Ač svým způsobem nenápadný film, nad kterým mnozí mávnou rukou, pro mě další z velmi silných prožitků a film, který mě oslovil, a na který nikdy nezapomenu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romantický, mysteriózní, ale především: nudný. Tempo je tak rozvážné, že skoro trpí demencí. Dlouhé záběry, kdy se vůbec nic neděje. Zbytečné scény. Nejšílenější je ještě o něco víc bezdějový a rozvleklý konec filmu. Mohla to být dívatelná filmová povídka, ale dvouhodinový film? To radši sledovat, jak roste bonsaj. SHRNUTÍ: Do tohohle letadla nenasedej, má zpoždění už na startu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama