Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývaly doby, kdy se kvůli televizním setiálům vzdouvaly vlny šílenství... Anebo prostě byla taková doba? Šedesátá léta v Americe: omdlévající fanynky a řičící fanouškové pronásledují Beatles či Elvise, ale také Adama Westa s Burtem Wardem. Že je neznáte? Tak je poznáte - v dokumentu o fenoménu zvaném Batman. Ti dva totiž vytvořili ústřední dvojici v legendárním televizním seriálu - Batmana a Robina. Oba se stali slavnými, ale oběma batmanovský úspěch znemožnil další kariéru. Ve své době si ale slávu dokázali užít... Po desítkách let se na ně znovu usmálo štěstí, když v devadesátých letech znovu přišel Batman do módy díky velkofilmům s Michaelem Keatonem (později si titulní úlohu zahrál Val Kilmer či George Clooney). West a Ward už si své slavné role pochopitelně nezahráli, ale stali se znovu, byť jen nakrátko, středem pozornosti jako "otcové zakladatelé"... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Vcelku poutavý dokument, vyprávějící o začátku průběhu i konci seriálu Batman z 60. let. Dozvíme se pár perliček a uvidíme i produkční záběry z příprav, každopádně se z tématu dalo vytěžit více, jedná se pouze o televizně zpracovaný dokument se všemi svými světlými i tmavými místy. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Středometrážní dokument o (nechvalně) slavném seriálovém a filmovém Batmanovi z 60. letech, který mapuje dopad na (pop)kulturu a divácké přijetí. Když se člověk podívá na datum vzniku dokumentu, je patrné, že vzniknul jako doprovodný propagační materiál k Burtonově Batmanovi a taky aby vzkřísil dávno zašlou slávu a hrdou pokleslost, která se už nenosí a na kterou dojel třeba Joel Schumacher v Batmanovi navždy a hlavně Batmanovi a Robinovi. Propagační účely Holy Batmania plní dokonale, po zhlédnutí dokumentu jsem si sednul za počítač a začal stahovat všechny série seriálu a nebýt pozdní ranní/večerní hodiny, pustím si na dvd i filmového Batmana (1966). Jenže poslouží spíš neznalému, který se něco o fenoménu víc dozví a navnadí ho na zhlédnutí několika epizod (dostupných například na Youtube, bohužel zrovna ty nejslabší), nikoli toho, který na parodii kýčovitých komiksů vyrůstal - toho spíš zaskočí, že v části věnované neshodám chybí jakákoliv zmínka o napjatém vztahu na place a obavám spousty tvůrců o překročení jisté meze, když West, představitel Batmana, je otevřený gay. Osobně nemám tenhle vé-há-jedničkový styl dokumentů rád, na druhou stranu je to rozhodně jeden z těch lepších pořadů o Holy Batmanovi a adekvátní náhrada ke komentáři či kratším dokumentu na DVD s filmovým Batmanem (1966). ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama