Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

CiPR 

všechny recenze uživatele

Proč dávám 3 hvězdy? Příběh mě nějak neuchvátil. Líbilo se mi jenom to bratrsví, kdy parta drží při sobě za každých okolností. Možná proto taky přidávám 1 hvězdu. Nejdokonalejší je zde soundtrack, Stress poslouchám hodně dlouho a ty zde zapadají skvěle, dodávají filmu tu správnou jiskru. Pokud jde ale o film, rovný kšilty a kalhoty skoro až na zemi, to je prostě v pr****. Slušně se to ani říct nedá, je to dnešní trend a profklákl se i do tohoto snímku. Film je tak na jedno zhlédnutí a dost, možná závěrečnou scénku si občas někdy pustím, ta je na filmu asi to nejlepší. Proto 42%. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Neznášam Hip-hop neznášam túto popkultúru a neznášam takích frajeríkov čo si myslia že všetci sú chudáci iba oni sú Bohovia. A ešte jedna vec ako môže jeden reperík tak skrotiť náckov, šak by ho mali zožuť aj s topánkami. Najhoršie je na tom to, že takéto kraviny kukajú aj 13 ročné deti, ktoré ho povýšia na nejaký mienkotvorný film. NEODPORÚČAM ĽUĎOM POD 15 ostatných to baviť nebude! ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Nefunguje to ako film ani ako sonda do spoločnosti ani ako videoklip plný hovien... Strašne tupé, okaté a nikam nevedúce. Pritom stačilo, tak málo aby sa s toho dalo vyžmykať viacej. Kostra príbehu je naprostá sračka, herci amaterský a scenár maximálne detinský, ale verím, že to si teen publikum nevšimne... Už som sa v polovici tešil na koniec. Prepalená nuda... ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynkou hip hopu, ani těch úžasně drsných gangů, které asi takhle nějak fungují. To by mi ale nebránilo v tom, abych filmu dala plný počet. Brání mi v tom spíš nedotažený děj a situace, které by podle mě v reálném životě nastaly jen těžko. Celé je to takové nedomyšlené, ať už jde o to, jak to chodí v pasťáku (Přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla, ale nemyslím si, že je tam na tolik kriminálníků jen jeden frajer a že je elektronika zabezpečení nechráněná na záchodě ve výslechové místnosti.), nebo o mnohdy nelogické reakce a uvažování postav. Oblíbila jsem si jedinou postavu, a to revolucionáře, ten mi tam připadal nejskutečnější. Ale ke konci už se mi dostal pod kůži i hlavní hrdina, takže aspoň nějaké plus. Hodně se mi líbil ten tanec, i když tam moc nepasovat.. Prostě se na něj koukám ráda. Navíc se film pyšní docela dobrým příběhem a skvělou hudbou, takže nemám důvod dávat nižší hodnocení. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl sledovat partičku chlápků, co by jeden bez druhého nenašli ani dveře z místnosti, to není nic pro mě. Když se do hry vložilo pár zajímavých událostí a ukázalo se, že možná nějaký ten mozek vlastní a všechen ho nevyhulili, hodnocení jsem zastavil na zlaté polovině. Ovšem pro teenagery se stejným stylem života doporučuji, pro ně je tohle ideální film. Jen si to všechno držte hezky u sebe a nepouštějte mezi normální lidi. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)
  • Jakmile se Nia (Nils Althaus) porve s kamarádem a vymáchá mu hlavu v záchodu, tak má přítel mokré vlasy, ale když odchází z místnosti, tak je má opět suché. (Patrik256)

Reklama

Reklama