Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty jak se zbavit nepohodlné manželky. Geoffrey Carroll (Humphrey Bogart) je americký malíř žijící v Anglii. Se svou přítelkyní, Sally Morton (Barbara Stanwyck), jede na výlet do Skotska. Zde však Sally zjistí, že je Geoffrey ženatý. Carroll vysvětluje Sally, že je manželka invalidní, už ji dávno nemiluje a plánuje rozvod. Později však manželka zemře. O několik let později jsou Sally a Geoffrey svoji. Do života se jim však vetře Cecily (Alexis Smith), dcera bývalého nápadníka Sally. Cecily se zamiluje do Geoffreye a navrhne mu, aby s ní utekl do Rio de Janeira. Mezitím je Geoffrey vydírán mužem, který tuší pravdu o jeho prvním manželství. Když Cecily navrhne, aby s ní Geoffrey utekl do Rio de Janeira, souhlasí. Sally, které není poslední dobou dobře, si uvědomí, že bývalá manželka Geoffreye zemřela za záhadných okolností a že obě nemoci jsou si nápadně podobné... (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někde šílenějšího Bogarta? V několika záběrech jakoby Drákulovi z oka vypadl. Byla by to super gotika, kdyby některé informace byly divákům zatajeny a ne předhozeny hned v úvodu. Člověka pak těžko něco dostane do kolen. Ovšem suchý britský humor v závěru parádní. P.S.: Od začátku jsem pořád dumala nad tím, jestli Humphrey vůbec někde hrál s Barbarou, protože jejich spojení prostě působí dost netypicky. A fakt je to jejich jediný společný film. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Náladou mi paničky Carrolové připomněli Hitchovu Rebeccu. Tady jsou gotické nuance jen v temně atmosférických náznacích a vida i tak to stačí na zamíchání lákavě vražedných barev. Škoda neučesaného a snad až příliš sdílného scénáře, všechna ´překvápka´ jsou naservírovaná hned zkraje, takže Bogieho kreace nedojdou tak katarzního konce, jak by si zasloužili ..naneštěstí, protože jsou vpravdě démonické :) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwyck a Humphrey Bogart v jednom filme, to je ako noirovský Batman vs. Superman. Humphreymu som po väčšinu času mal problém veriť vyšinutého maniaka, ale záverečná pätnásťminútovka bola výdatná, s pomaly až hororovou atmosférou. A malá hyperinteligentná Ann Carter bola strašne zábavná (akoby z oka vypadla Trudi Fraser z Once Upon a Time in Hollywood). ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Dve pani Carrollové” , keď jednej akurát už skoro sviečka dohára, a tak ju čochvíľa druhá, plne nahrádza, Sally Morton sa nazýva, že s egocentrickým maliarom Geoffreyom Carrollom, ju zvláštne puto spája, keď zároveň k tomu, i nevlastnú dcéru Beatrice, automaticky získava, ale bývalý snúbenec-právnik, sa zrazu hlási, no aj ďalšia sokyňa sa znenazdajky ohlási, prapodivný reťazec postáv vzniká, ktorý divnými vzťahmi doslova preniká, že vôbec nič nie je tak, ako sa javí, pričom i čudný chlapík s jazvou na tvári sa objaví, hlavnú postavu neustále vydiera, či aj miestny doktor whisky vo veľkej obľube má, a tak je to teda poriadne zamotané, kedy finále bude strašne poddajné. Dalo sa to asi očakávať, ale museli sme si na to ešte malú chvíľu počkať... / Poddajte mi prosím vás pero, chytá ma básnické črevo, alebo písať v hádankách sa oplatí ? Bogart so Stanwyck sú naprosto úžasní, že úžasnejšími už viac byť ani nemôžu. Z časti je to predvídateľné, ale to je odpustiteľné, lebo nakrútené nadpriemerne to bolo, a to ma väčšinou vždy priláka, akonáhle zbadám údaj z čias klasického Hollywoodu, srdce mi hneď šťastím podskočí. Treba si to vážiť, že toto zlaté obdobie všetko preváži. Len mi skúste uviesť aspoň jeden príklad zo súčastnosti na Bogieho a Barbaru, čo by vás aspoň napadol ? Mňa nenapadá vôbec nič ! Takí herci, herečky, akými stále sú aj dlho po smrti, takí už nikdy viac nebudú ! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

To podstatné sa začína diať až v druhej polovici filmu, dovtedy je to veľmi nudná a prílišne všeosvetľovacia dráma o rodinke maliara. Viac som pozeral na hodinky než na film. Až v druhej polovici vyvstávajú otázky, čiastočná mysterióznosť s veľmi silným záverom, v ktorom sa Bogart mení na zabijaka. Výborná je scéna zo závesom, v ktorom antihrdina pripomína aj za zvkuku búrky a dažda Drakulu. Krásne atmosferický moment. Škoda preto, čo opät musím pripomenúť, že to predtým je nudné. Nie celkom mi sadlo obsadenie, Stanwycková mi ako žena bola v každom filme nesympatická, tu to nie je výnimka a Bogart sa na rolu romantického manžela striedajúceho partnerky, ako je nám na začiatku predostrené, vôbec nehodí. Pred záverom, v ktorom sa odohrá jedná vražda a k druhej sa schyľuje - tam už je doma, tam mu verím všetko. Celkovo dosť nevyvážená dráma. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Peter Godfrey si vo filme zahral malú úlohu bookmakera. (Michal74)

Reklama

Reklama