Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka francouzštiny slečna Deluzy vypráví svým novým žačkám v USA pravdivý příběh o guvernantce, která v roce 1846 přijala v Paříži místo v domě vévody de Praslin. Do nešťastného domu přinesla radost a štěstí, vévodovy tři dcery a syn si ji ihned zamilovali, stejně tak vévoda. Jen zahořklá vévodkyně ji nemohla vystát a žárlila na ni. Když se k tomu přidaly klepy ve společnosti o povaze jejího vztahu k vévodovi, stalo se její setrvání v domě neudržitelné. Příběh pak vyústí v tragický konec… (fleurette)

(více)

Recenze (4)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Šľachtic Boyer sa zaľúbi do vychovávateľky Davis, čo zapríčiní škandál a smrť. Hlavné hviezdy si počínajú dobre vo vypracovanom sfilmovaní knihy Rachel Field, odohrávajúcej sa vo Francúzsku 19-eho storočia. . ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš melodramatický a sentimentální příběh, ale Bette Davis byla výborná, i když se mi více líbí ve svých klasických rolích 'potvor'. Naopak Charles Boyer byl ve své nepřesvědčivosti chvílemi až trochu směšný. Poněkud 'přes čáru' bylo závěrečné konstatování, jak lid rozhořčený z královy slabosti ohledně potrestání guvernantky svrhl monarchii. Slabostí filmu je také jeho přílišná délka, příběh se tím začal zbytečně rozpitvávat. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama