Reklama

Reklama

Masoví vrazi, Hannibal Lecter - skutečné příběhy

  • USA Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters (více)

Obsahy(1)

Renomovaní americkí vyšetrovatelia, kriminalisti a psychológ nám poskytujú pohľad do duší a objasňujú správanie najväčších sériových vrahov, kanibalov a pedofilov v dejinách modernej svetovej kriminalistiky. (Smok)

Recenze (86)

bari68 

všechny recenze uživatele

Otvorene vypovedajúci dokument o tých najstrašnejších a najbrutálnejších veciach, ktoré naša spoločnosť pozná.Nie len raz sa vám bude zvierať žalúdok ,žal nad utrpením a pomyslenie ,že nekrofília ,zoofília,pedofília,kanibalizmus,perverzálny sado-masochistický sex ,mučenie a iné monštrózne a zrôdne činy sú pre niekoho potešením a najvyšším orgazmom. bŕŕŕ. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tady určitě psali i druzí(nevím recenze jsem nečetl) ale já to tady musím zmínit určitě. Co ten českej překlad ? To jako vážně ? Serial Killers = masoví vrazi ??? Samotnej dokument jsem viděl s českým dabingem a i tady se objevil tenhle nešvar. NE, sérioví vrazi opravdu není totéž co masoví vrazi. Tady si někdo plete pojem a průjem. Za debilní českej dabing ani překlad ale tenhle dokument nemůže. Serial Killers : The Real Life Hannibal Lecters je celkem povedenej dokument jen jsem se v něm nedozvěděl v podstatě nic novýho co bych ještě nevěděl. Ale i tak nebylo od věci si svoje vědomosti osvěžit. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Temný dokument venujúci sa najmä rozboru trojice skutočných kanibalov Albert Fish, Andrei Chikatilo, Jeffrey Dahmer (plus niekedy sa vyskytla - mnou vítaná - stručná odbočka trebárs k Tedovi Bundymu). Oceňujem najmä archívne zábery a iné dokumenty, obstojný záber informácií o daných vrahoch, zakomponovanie (hoc len zopár) preživších rodinných príbuzných obetí. Čo by som na druhej strane vytkol, je stupídne pôsobiace stále sa opakujúce prirovnanie k notoricky známej fiktívnej postave Hannibala Lectera (jeden - dvakrát spomenúť fajn, ale stále dookola a navyše s tými trápnymi hranými zábermi? Prečo a načo?!), čo v konečnom dôsledku navodzovalo dojem amatérizmu, prílišnej jednoduchosti podania a navyše to ešte väčšmi chaotizovalo už beztak chaotickú koncepciu. 75% ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Hups, kdo to překládal? V originále Serial Killers přeloženo jako Masoví vrazi - to mi fakt nejde do hlavy. Tady asi někdo nevěděl jakej je rozdíl mezi Seriovým vrahem a Masovým vrahem. No ale co už...prostě si to během dokumentu člověk musí překládat v hlavě, že ve skutečnosti nejde vůbec o masového vraha. Na druhou stranu obě kategorie z psychologického hlediska mají dost společného, zejména v onom prvotním podnětu a duševní nevyrovnanosti. Ale zásadní rozdíl je v přístupu k činu. Zatímco masový vrah se mstí celému světu a zoufale ničí vše kolem sebe, snaží se v co nejkratším čase zabít co nejvíce obětí (střelci ze škol například), seriový vrah se považuje za umělce a za někoho kdo si dokáže hrát s policií. Většinou vraždí jednotlivce a dlouhodobě. Do této kategorie by šlo zařadit i nájemné vrahy. Prostě série. Každopádně dokument jako takový je zajímavý a to nejen pro fanouška Hannibalovské trilogie (kvadriologie), ale pro každého kdo se někdy zamyslel nad tím co člověka vede k vraždění. Psychologické rozbory, úvahy, teorie i praxe. "Pokud je člověk tím co jí, můžu zítra být vámi." Kanibalismus je zde také zajímavě popsán. Svím způsobem poučný, spíše však zajímavý dokument... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych spíše mírně podprůměrný dokument. Jsou nám ukázány příběhy třech masových vrahů - lidožroutů. Ale nejsou nám ukázány příběhy jejich obětí a ani dopadení těchto vrahů. Takže jediné co se z dokumentu dozvídáme je psychologická stránka jednotlivých vrahů. Je to sice velice zajímavé poslouchat o tom proč vlastně tito masoví vrazi pojídali své oběti, ale to vše se dozvídáme od psychologů, kteří se možná ani se samotným vrahem nikdy nepotkali (jedná se pouze o moji domněnku). Více by se mi líbilo podrobněji rozebrat jednotlivé vraždy, jak vrah zahlazoval stopy a jak byl nakonec lapen do sitě... Takto jsem se pouze dozvěděl "proč" a to je sakra málo... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Albert Fish sa obvinil prakticky sám, keď rodičom jednej zo svojich obetí napísal list o tom, ako ju zavraždil a následne zjedol. (vander19)
  • Čikatilo bol prvýkrát po zatknutí prepustený na slobodu, lebo ako člen komunistickej strany nemohol byť obvinený z takých ohavných činov. Chytený bol náhodou, keď ho hliadkujúci agenti videli vychádzať z lesa. (vander19)
  • "Masoví vrazi" je chybný překlad amerického názvu "Serial Killers", protože masový vrah není podle terminologie forenzní psychologie totéž co sériový vrah. Správně by tedy měl český název znít "Sérioví vrazi". (Glowski)

Reklama

Reklama