Reklama

Reklama

Masoví vrazi, Hannibal Lecter - skutečné příběhy

  • USA Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters (více)

Obsahy(1)

Renomovaní americkí vyšetrovatelia, kriminalisti a psychológ nám poskytujú pohľad do duší a objasňujú správanie najväčších sériových vrahov, kanibalov a pedofilov v dejinách modernej svetovej kriminalistiky. (Smok)

Recenze (86)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Albert Fish, Andrei Chikatilo a Jeffrey Dahmer. Jsou tři masoví vrazi u kterých je v tomto dokumentu rozebírán jejich psychický stav. Tedy proč to dělali, co pociťovali a z čeho jejich jednání pramení. .. P.S.: Kriminalista Jack Levin vše dobře popisoval. Takže za něj dávám ještě jeden plusový bodík, jinak by to bylo za čtyři hvězdy. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

"We serial killers walk beside you, we walk behind you, we walk the spaces in your mind where you are afraid to go." ..... anonym ..... "Fakt je, že můžete každého vytrénovat, jak se má chovat, když se setká s masovým vrahem, ale nepomůže to ani kapku. Je to životní osud, je to jako autohavárie, jako zásah bleskem z nebe. Něco, co není moc pravděpodobné, že se vám stane, ale pokud ano, tak je po všem." ..... no comment ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Jediné čo ma v celom dokumente nasralo je to, že český názov nesie slovné spojenie "masoví vrahovia", avšak masový vrah je ten, ktorý zabije v krátkom časovom úseku na jednom mieste viac ľudí, najmenej 4. Naopak sériový vrah spácha vraždu najmenej 3x behom niekoľkých mesiacov či rokov. A jeho vraždy motív nemajú! Takže neviem ako vy, resp. ten kto dal tomuto dokumentu takýto preklad, ale ja tu rozhodne vidím veľký rozdiel medzi sériovým a masovým vrahom! Do piče (že už to musím tak škaredo napísať)! Chuju. Ale vzhľadom, na to, že za toto Sean Buckley nemôže hodnotím dokument samozrejme 5*. O všetkých vrahoch som už čítala ale tu som sa dozvedela i niečo navyše a videla som aj policajné zábery. No a teraz idem zvesiť tie vykuchané mačky zo strechy. Susedia sa na mňa divne pozerajú. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych spíše mírně podprůměrný dokument. Jsou nám ukázány příběhy třech masových vrahů - lidožroutů. Ale nejsou nám ukázány příběhy jejich obětí a ani dopadení těchto vrahů. Takže jediné co se z dokumentu dozvídáme je psychologická stránka jednotlivých vrahů. Je to sice velice zajímavé poslouchat o tom proč vlastně tito masoví vrazi pojídali své oběti, ale to vše se dozvídáme od psychologů, kteří se možná ani se samotným vrahem nikdy nepotkali (jedná se pouze o moji domněnku). Více by se mi líbilo podrobněji rozebrat jednotlivé vraždy, jak vrah zahlazoval stopy a jak byl nakonec lapen do sitě... Takto jsem se pouze dozvěděl "proč" a to je sakra málo... ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Sérioví! Sérioví vrazi doprdele! Dost mi trhalo žíly, že si v dabingu nedokázali zjistit to úplně nejzákladnější rozdělení lidí o kterých překládali dokument. Ty skupiny jsou mimochodem v současné době pouze dvě, i když některé zdroje uvádějí i skupinu třetí (spree killer). Jinak k samotnému dokumentu. v první polovině mi dost vadilo, že se řečníci otírali o slavná jména, ale nezdělili prakticky žádné detailní informace. Naštěstí v druhé půli teorie ustupuje příkladům z praxe a hlavní trojice Fish-Chikatilo-Dahmer je prezentována poměrně zblízka a podrobně. Kdo se zajímá o historii sériových vrahů dokument si určitě najde, kdo ne, tak ho přejde bez povšimnutí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Čikatilo bol prvýkrát po zatknutí prepustený na slobodu, lebo ako člen komunistickej strany nemohol byť obvinený z takých ohavných činov. Chytený bol náhodou, keď ho hliadkujúci agenti videli vychádzať z lesa. (vander19)
  • Albert Fish sa obvinil prakticky sám, keď rodičom jednej zo svojich obetí napísal list o tom, ako ju zavraždil a následne zjedol. (vander19)
  • "Masoví vrazi" je chybný překlad amerického názvu "Serial Killers", protože masový vrah není podle terminologie forenzní psychologie totéž co sériový vrah. Správně by tedy měl český název znít "Sérioví vrazi". (Glowski)

Reklama

Reklama