Reklama

Reklama

Hannah jde po schodech

(festivalový název)
  • USA Hannah Takes the Stairs
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hneď po zmaturovaní dostala Hannah (Greta Gerwig) prácu v jednej produkčnej spoločnosti. Býva so svojou spolubývajúcou Rocco (Ry Russo-Young), ktorá je celkom dobrou muzikantkou. Hannah chodí s dvadsaťosemročným Mikeom (Mark Duplass), ktorý jej jedno ráno oznámi, že dal výpoveď v práci, že ho už nebaví hrať v kapele a že chce byť nihilista, dobrý v ničnerobení. Dievča však rozčuľuje, že Mike je vtipný a zabáva ľudí, keď ona sama chce byť tou vtipnou z dvojice. Jedného dňa preto vzťah s ním ukončí. Podarí sa chronicky nespokojnej Hannah, ktorá má navyše pocit, že je voči ľudom neférová a iba ich využíva, nájsť konečne skutočný a uspokojivý vzťah? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oproti tomu českému pokusu o mumblecore mě tohle vůbec nechytlo. Hannah neví co chce, do konce filmu na to nepřijde a mezitím zkouší začít vztahy s různými kolegy s práce, včetně jednoho, který už od pohledu vypadá jako totální idiot. A pořád tu všichni o něčem mluví. Chápu, mumblecore je na tom založený, ale co dělat, když mě ty dialogy vůbec nezaujaly a ani mě nezajímaly, stejně jako postavy. A kamera jak z home videa (místy byla jak od horšího Triera) mi taky zrovna nesedla. I když se na tom něco zajímavého najít dá, i tak mě nezaujalo, nic mi to nepředalo a když budu chtít mumblecore, radši se kouknu znova na Karel, já a ty. Tam to aspoň nějak funguje. 2* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Druhý film, na ktorom spolupracovali Joe Swanberg a Greta Gerwig pôsobí na mňa veľmi podobne ako ich o rok neskorší "Nights And Weekends". Ale realita je aj taká, že ten film sa mi páčil predsa len ešte o niečo viac. "Hannah  Takes The Stairs" má v jadre dobre spracovaný scenár. Má postavy, ktoré ma zaujali, chcel som to sledovať od začiatku do konca a je to solídna psychologická štúdia hlavnej hrdinky, ktorá pôsobí tak trošku stratená v celom svete. Vie, čo by chcela, ale nevie ako to dosiahnuť, je nespokojná so svojim životom a sama nevie čo s ním vlastne má spraviť. A tak skúša a skúša všetko čo jej život votrie do cesty a hádam na konci niekto zhodnotí, že je skutočne vtipná. Tak ako by to reálne chcela. Treba však povedať, že aj ako mladšia bola excelentná herečka a vedela to predať asi v úplne každej scénke, v ktorej bola. Kedykoľvek má do filmu niečo priniesť, funguje to. Problém je dokopy len ten, že je očividné, že Joe Swanberg mal kameru a nejaký budget, no to je dokopy všetko. Vďaka tomu film pôsobí ako keby bol spracovaný ako home-made film. Možno to tak reálne aj bolo, no po technickej stránke je treba skutočne primárne naučiť sa lepšie snímať zábery kamerou a naučiť sa vyčistiť zvuk, aby neustále nebolo všade počuť šum. Po príbehovej stránke zaujímavé, po technickej ale veľmi amatérske. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Scintila 

všechny recenze uživatele

Už od kombinace barev v úvodních titulkách (která se následně zopakuje v obydlí hlavní postavy) se filmem táhne otravnost a taková až zarputilá nepěknost. Nejenom, že se musím koukat na svět, ve kterém všechno (postavy, oblečení, prostředí, kamerové zámery...) vypadá jako z levné nápodoby Bravíčka, ale ještě všichni mluví jako by jim bylo patnáct a vzájemně se znali tak dva dny. Mumblecore s Gretou Gerwig nebo Markem Duplassem si většinou dokážu užít, tady mě to minulo. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hannah má problém, ráda by se zamilovala, ale buď není do koho (toho pravého) nebo to neumí. A tak pod povrchem bujarosti se skrývá zmatek a počínající deprese. Film sám nám řešení nenabízí: troubit na trumpetu nahá ve vaně (i když ne sama) jím nejspíš nebude. A tak další Haniny příběhy a pokusy si už musíme "zfilmovat" sami, myslím, že to příliš těžké nebude. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tvářit, že jsem to cele pochopila, protože mně se osobně zdálo, že to je už na odborníka z oblasti psychiatrie. Takže souhrnem mě oslovilo asi 15 minut z celého filmu, jinak jsem z Hannah dost rozpačitá a z nervní kamery tentokrát také. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama