Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, citlivě natočené a výborný Gosling. Ale dohromady mi to nesedělo. Upřímně řečeno asi po hodině už mi ta panna lezla pekelně na nervy a to nemusela říct ani slovo. Podle mě měla být trochu více rozvinuta Larsova postava a uvítal bych i nějaký pokus o diagnózu. Gumová Andula co by látka je prostě na film málo. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Téma jak vystřižené z komedie pro náctileté, na něm vybudovaná překvapivě kvalitní studie lidských citových poruch a nedostatků. Larsův příběh zrcadlí tragédii těch z nás, jejichž životy trpí samotou a absencí citových prožitků, nahrazují je neživými věcmi a v dlouhodobém hledisku se na nich stávají závislými, pročež využívá názorně doslovný předmět - gumovou pannu. Maloměstské vztahy jsou takovým milým bonusem, i ony odhalují, jak se podivíni pod drobnohledem stávají studnicí poznání pro své okolí. Larsův bratr se dostane od prvotních lehkovážností až k sebeobviňování, spoluměšťáci zase v pozapomenutém šedivém moulovi nacházejí přes vlnu očekávatelného posměchu kamaráda, kterého chápou a podporují... stačilo ho zaregistrovat; stačilo, aby Lars vylezl ze své ulity. V celkovém souhrnu obyčejné, malé drama s neobyčejným námětem. Ale je to hezké, to jo. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

lars.. od začátku do konce sympatický troubelín, na kterém je vidět, že v jeho životě neni zrovna všechno košér.. a tak mu jednoho dne doručí pošťáci v krabici jeho novou snoubenku..:-) milý snímek o tom, že samota se dá léčit a deziluze nakonec nemusí být tak špatná nemoc, tím spíš, když vaší snoubenku na kolečkovém křesle vozí celá vesnice, přátelé jí umožní pracovat jako dobrovolnici v nemocnici a dokonce i v kostele je vítaná.. úsměvné.. do chvíle, než si uvědomíte, že některé vaše srdcové záležitosti byly stejně reálné jako larsova gumová dívka... (ps: když biancu pěkně ustrojíte a postavíte k plotně, vydrží vám tam i několik let:-) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Originální námět, jenž je navíc chvilkami ještě originálnějším způsobem rozvinut, ale nemůžu se zbavit pocitu, že šlo jít ještě dál. Každopádně je to zas takový jeden menší nemainstreamový film pro potěšení jako jsou Malá Miss Sunshine či Zbouchnutá, navíc s perfektním Ryanem Goslingem v hlavní roli. 7/10 ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítala obsah filmu, nečakala som, že ma to nejak zvlášť zaujme. Skôr som sa obávala lacného a urážlivého humoru. Kvôli Goslingovi som to riskla a som rada. Nečakala som, že by som film, v ktorom hlavný herec udržuje vzťah s nafukovacou Ančou označila za krásny, citlivý, dojemný a takto by som mohla pokračovať ďalej. Biancu si obľúbilo nie len celé mestečko, obľúbite si ju aj vy a hlavne budete držať prsty Larsovi, ktorého Gossling stvárnil na jedničku. Ku koncu mi prišli niektoré časti už trošku prehnané, no napriek tomu ako celok hodnotím veľmi kladne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)
  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)
  • Hoci sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo vo viacerých kanadských mestách v provincii Ontario. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama