Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděl s Ryanem Goslingem "Svatý boj", musel jsem se smát .. Nemastná a neslaná komedie, která bohužel až na herecké výkony za nic nestojí. Příběh se tváří vážně, ale přitom nemá co nabídnout a bohužel děj tomu moc nepomáhá. Goslinga uvidím ve filmu rád a jenom díky němu jsou kvality zlehka vidět, jinak je to nuda a šeď .. 4/10 = 48% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdání klame. Podle všeho bych řekla, že půjde o komedii a ono to nakonec bylo vtipné jen zřídkakdy. Jedná se spíš o celkem smutný příběh dojemně stydlivého a nesmělého Larse, kterému se všichni snaží dohodit nějakou přítelkyni. Když už si o něj jeho bratr s manželkou začnou dělat starosti, objeví se Lars u jejich dveří nadšený s tím, že má dámskou návštěvu. Kdo by ovšem čekal pannu z plastu a to, že se k ní Lars bude chovat jako k opravdové dívce? O Ryanových schopnostech už dávno nemám pochyby, ale že zahraje nepřitažlivého podivína tak věrohodně jsem nečekala. Celé to stojí právě na jeho výkonu a na tom smutném nepochopeném pohledu :). Kromě něj se mi líbilo, jak se k jeho bláznovství postavilo okolí, takové tolerance by se mu ve skutečném světě asi nedostalo. Celý příběh ale za moc nestojí, chvílemi jsem se dost nudila.. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Téma jak vystřižené z komedie pro náctileté, na něm vybudovaná překvapivě kvalitní studie lidských citových poruch a nedostatků. Larsův příběh zrcadlí tragédii těch z nás, jejichž životy trpí samotou a absencí citových prožitků, nahrazují je neživými věcmi a v dlouhodobém hledisku se na nich stávají závislými, pročež využívá názorně doslovný předmět - gumovou pannu. Maloměstské vztahy jsou takovým milým bonusem, i ony odhalují, jak se podivíni pod drobnohledem stávají studnicí poznání pro své okolí. Larsův bratr se dostane od prvotních lehkovážností až k sebeobviňování, spoluměšťáci zase v pozapomenutém šedivém moulovi nacházejí přes vlnu očekávatelného posměchu kamaráda, kterého chápou a podporují... stačilo ho zaregistrovat; stačilo, aby Lars vylezl ze své ulity. V celkovém souhrnu obyčejné, malé drama s neobyčejným námětem. Ale je to hezké, to jo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Myšlienka ako od Kaufmana a Ryan Gosling (už pevne etablovaný v mojej hereckej topke) prakticky robia celý film! To všetko okolo toho je okrasa, ktorá mi niekedy prišla až príliš dlhá a naťahovaná. Osobne mi chýbalo bližšie ozrejmenie "čo sa to vlastne stalo s Larsom". Ako film na jedno pozretie je to viac než OK... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ryan hraje perfektně a je velmi dobré vidět a vědět, že tenhle uhlazený hošík a lamač dívčích srdéček :) umí zahrát i pošahaného ňoumu s nevkusným knírkem. Strašně rád bych dal 4*, ale nemůžu. Ke konci mi to přijde celkem nereálné a okaté. Pochybuju, že by se celá vesnička takhle zapojila do jakési "hry" kvůli jednomu občanovi a všechno tak silně prožívala. Krásné 3,5*. Pro Ryana ale jasných 5*! Přitom námět je fakt dobrý. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kde Lars předčítá Biance, čte "Dona Quijota", kde hlavní postava také trpí bludy. (HappySmile)
  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)
  • Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu. (Zuzyzss)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama