Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Téma jak vystřižené z komedie pro náctileté, na něm vybudovaná překvapivě kvalitní studie lidských citových poruch a nedostatků. Larsův příběh zrcadlí tragédii těch z nás, jejichž životy trpí samotou a absencí citových prožitků, nahrazují je neživými věcmi a v dlouhodobém hledisku se na nich stávají závislými, pročež využívá názorně doslovný předmět - gumovou pannu. Maloměstské vztahy jsou takovým milým bonusem, i ony odhalují, jak se podivíni pod drobnohledem stávají studnicí poznání pro své okolí. Larsův bratr se dostane od prvotních lehkovážností až k sebeobviňování, spoluměšťáci zase v pozapomenutém šedivém moulovi nacházejí přes vlnu očekávatelného posměchu kamaráda, kterého chápou a podporují... stačilo ho zaregistrovat; stačilo, aby Lars vylezl ze své ulity. V celkovém souhrnu obyčejné, malé drama s neobyčejným námětem. Ale je to hezké, to jo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Každý pořádný chlap hledá k sobě vhodnou partnerku. A nikdy se to neobejde bez potíží. Lars je sice ztracenec, ale to se s pořádným chlapem nevylučuje. Jeho nesmělost je dočasná, a jen dostane šanci, už ji odhazuje a ukazuje co je v něm. Využívá práci vynálezce, tedy nafukovací pannu a chová se k ní jako k ženě, u níž má největší pochopení. A ona mu ho poskytuje, takže Lars začne váhat . Bianca nebo skutečná žena? Těžká volba... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekný malý film o jednom exotovi, ktorý svoje psychické problémy rieši tým, že sa upne na gumenú babu pre chlapov. Skvelý výkon tu podáva Rayn Gosling ako ústredný exot a najviac ma bavili jeho rozhovory s doktorkou. Tie boli fakt pekné. Takisto sa mi páčilo, že celé mestečko hrá tú hru spolu s Larsom a predstierajú, že je tá žena skutočná. Je to síce už rozprávkovo neuveriteľné, ale pekné. Záver je tiež uspokojúci. Takže dávam silné 3*, ale na štvrtú mi tam niečo chýbalo. Možno nejaký konflikt vďaka ktorému by sa viac vyjasnili veci z minulosti. Neviem. 6/10. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítala obsah filmu, nečakala som, že ma to nejak zvlášť zaujme. Skôr som sa obávala lacného a urážlivého humoru. Kvôli Goslingovi som to riskla a som rada. Nečakala som, že by som film, v ktorom hlavný herec udržuje vzťah s nafukovacou Ančou označila za krásny, citlivý, dojemný a takto by som mohla pokračovať ďalej. Biancu si obľúbilo nie len celé mestečko, obľúbite si ju aj vy a hlavne budete držať prsty Larsovi, ktorého Gossling stvárnil na jedničku. Ku koncu mi prišli niektoré časti už trošku prehnané, no napriek tomu ako celok hodnotím veľmi kladne. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak mi Lars představil svojí novou známost. Dopadlo to trošku jinak, než jsem předpokládal. Z komedie se vyklubal miš maš úplně všeho, jen právě ta humorná složka chyběla. Už od začátku pomalu plynoucí příběh si hraje svoje, bez jakéhokoliv emocionálního vypětí nebo špetky osvěžení. Gosling byl asi pravou volbou, avšak mi tam vůbec nesedl a jeho přiblblý úsměv tomu nasazoval korunku. Popravdě, usnul jsem za polovinou, hvězdička za originální námět, který je ale zničen už v prvních minutách. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama