Reklama

Reklama

Sydney White je dcera instalatéra, která od svých devíti let, kdy zemřela její matka, vyrůstala mezi stavebními dělníky. Získá stipendium na stejnou univerzitu, kde kdysi studovala její matka, a jak jí kdysi slíbila, jako nováček se pokusí vstoupit do stejného spolku, jehož byla kdysi ona členkou. Jenže časy se změnily a kdysi respektovaná a důstojná Kappa Phi Nu je dnes elitářským, povýšeným spolkem, který ovládá despotická blonďatá kráska Rachel Witchburn… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (207)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm trpaslíků v novém kabátě. Další příběh o útlaku obyčejných mimoňů prostřednictvím vyšší vrstvy. Lépe řečeno je zde cítit americký smysl života: být jedinečným v libovolném směru. Ono to není ani tak děsivě vtipné, spíš si mě to získalo příběhy 7 trpaslíků s nápadnicemi, rozpadající se chaloupkou, Sněhurkou s velkýma očima a vzrušením z odpruženého kladívka, nakonec nelze zapomenou ani na prince a zlou královnu. Vtípek se zálohováním práce se povedl, člověk nezálohuje, rok ukládá práci na flešku a při odevzdávání práce z bezpečnosti dat ta fleška zkolabuje s jedinou verzí :-) ps: asi mám hodně dobrou náladu, zase 4* ... ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Možná pro někoho přehnaný hodnocení, ale v kategorii podobných teenage filmů je to rozhodně nadprůměr! :-) Ověřená Amanda Bynes nemá chybu. Ač vychována na stavbě, s trochu klučičími návyky, dokáže se postavit elitním "řekům" a hrdě čelit povrchní mrše a dlouholeté prezidentce klubu Kappa Fí Nů! :-D Samozřejmě za pomoci silně neoblíbených jedinců, kteří ale mají co nabídnout! :-) ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Variace na Sněhurku v prostředí univerzitních bratrstev? Jak taky jinak :-) Nejsem nakloněn představě odsuzovat tento klišé postup jaksi apriori, přesto, co byste asi tak očekávali, že vás na podobné teenage komedii americké provenience bude prudit, to vás tu taky vyprudí. Chtělo to klasicky víc střízlivosti a méně vyšlapaných cest. 40% ()

High.Hopes 

všechny recenze uživatele

Film sice následuje příběhovou linii typických amerických teenagerovských komedií, narozdíl od většiny z nich se ale naštěstí nebere vůbec vážně, naopak si z podobných filmů mírně utahuje. Když tak ale koukám na další komentáře tady, přijde mi, že většina lidí asi tu jemnou parodii tvůrců ve filmu neobjevila. Pro mě to ale byla ta největší přednost, která udělala film koukatelným. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad filmu, kde se pokazilo, co se pokazit dalo. Od začátku velmi předvídatelný děj, chybí jakýkoliv náznak akce či pokus o zaujetí a vtáhnutí diváka „na scénu“ (sledoval jsem to již v nočních hodinách a místy jsem skoro usínal). Největší problém těchto snímků je ta falešná iluze, kterou vyvolávají v mladých a životem nezkušených teenagerech, že se všem „outsiderům“ v životě objeví ona „zázračná princezna“ a jejich život pak nabere, jako mávnutím kouzelného proutku, jiný směr (obdobný motiv je v American Pie 7). Řekl bych typické, prostoduché uvažování americké mládeže. Když bych měl uvést ten jediný důvod, proč jsem se rozhodl tento film shlédnout (protože už po přečtení scénáře mi bylo nad slunce jasné, že to nebude žádná sláva), byl to právě onen, pro nás netypický, vysokoškolský život. I zde mě ale čekalo zklamání. Velice nesympatické herecké obsazení (v určitých případech samozřejmě záměrné), ale už z principu nemůžu souhlasit třeba s tím „škatulkováním“ celé školy na „barbínky“ & „playboye“ a zbytek (šprty). Opravdu, každá druhá dívka, hlavní představitelky nevyjímaje, je 24/7 zmalovaná jak mýval (a to jim ještě přidávám), vážně nechápu také jejich styl uvažování – to je pro každého Američana vysoká škola pouze sérií nekonečných večírků, soutěží o „královnu krásy“ (v tomto případě spíše královny nevkusu) a tak? Jestli ano, tak to potěš Bůh (ta dnešní mládež v nejvyspělejší zemi naší planety vážně upadá, pokud tohle berou jako „zábavu na úrovni“ a co hůř, pokud v tom vidí i jistý náznak své životní šablony). Závěrem alespoň jedna pozitivní věc a to je docela povedený soundtrack, za který si tento snímek vysloužil jednu hvězdičku. Zbytek nestojí za nic, promiňte, ale je to tak. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (9)

  • Když zpívá Tyler (Matt Long) v knihovně Sydney písničku, je to ta samá, na kterou tančí na plese. (HappySmile)
  • Do některých kin byl film doručen pod názvem Sydney White and The Seven Dorks. (HappySmile)
  • Film se točil na Rollinsově univerzitě. Většinu komparzu tvořili studenti, kteří zůstali během jarního volna. (HappySmile)

Reklama

Reklama