Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestiletý Ruudi, nadšený fanoušek Vikingů, žije se svou matkou v pobřežním rybářském městečku. Jednoho dne se blízko břehu objeví výletní loď, která je přesnou kopií starého vikingského člunu, ale na palubu smí děti pouze v doprovodu otců. Námořníci poradí chlapci, aby přišel příště, ale kde může člověk tak rychle sehnat otce? Rudi se inspiruje soutěžemi o královnu krásy a zorganizuje Velkou soutěž o otce, v níž jsou hlavními cenami samotný Ruudi, jeho matka a tajemný poklad Vikingů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je to sice celkem jednoduchý průměrný dětský film, ale na rozdíl od uživatele Mariin na něm nic nemorálního neshledávám. V posledních dvaceti letech jsem viděl několik filmů ze severní Evropy o dětech žijících pouze s jedním z rodičů. Zřejmě jsou pro tvůrce více inspirativní, než téma klasické rodiny. Mnoho estonských filmů se na naše obrazovky nedostane a tento za jedno či dvě shlédnutí určitě stojí, už pro to globalizací málo dotčené prostředí estonského venkova a pátrání po pokladu starých Vikingů. Slušný průměr 50%. ()

Mariin odpad!

všechny recenze uživatele

Estonský film jsem ještě neviděl, tak jsem se - z povinnosti- podíval. Ale vůbec se mi to nelíbilo, ani umělecky, ani obsahově, ani morálně. Je to ukázka současného boje proti tradiční rodině (v duchu Evropské unie). Např. matka říká synovi: "Tvůj táta byl fajn, uměl jezdit na snowboardu..., ale dítě nechtěl, že prý neusnese takovou odpovědnost, tak odešel a už se nevrátil...". "Livi je moje máma, táta je..., co na tom, že nejsou manželé?" ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama