Reklama

Reklama

Fantastický pan Lišák

  • USA Fantastic Mr. Fox (více)
Trailer 1

George Clooney a Meryl Streep propůjčili své hlasy hlavním postavám zábavného a dojemného animovaného dobrodružství od vizionářského režiséra Wese Andersona. Pan a paní Foxovi (George Clooney a Meryl Streep) žijí ve šťastné a poklidné domácnosti společně se svým výstředním synem Ashem (Jason Schwartzman) a synovcem Kristoffersonem, jenž je u nich na návštěvě. Pak si ale pan Fox vzpomene na staré dobré loupežnické časy a zosnuje největší kuřecí loupež, jakou kdy svět zvířat zažil. Film Fantastický pan Lišák, který vznikl na motivy oblíbeného bestselleru Roalda Dahla (Karlík a továrna na čokoládu), nabízí rodinnou zábavu v té nejlepší podobě. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (666)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle svižný animák. Vtipné momenty se střídají s těmi vtipnějšími, dojemné s těmi dojemnějšími a vůbec to nenudí. A k tomu ten parádní dabing! Clooneyho hlas se k panu Lišákovi opravdu hodil, Meryl se krásně poslouchalo a pořád jsem si nemohl vzpomenout, odkud znám hlas Krysy. A pak se mrknu na IMDb a jasně že to byl Dafoe… A mně nezbývá říct než BRAVO! Myslel jsem si, že Oscara si určitě odnese Up, jenže tohle bude boj. Ať už získá Oscara kterýkoliv animák, tak já mu to budu přát. P. S. Pokud chcete vidět, jak si natáčení užili herci (teda, převážně Clooney) a jak dabovali film, mrkněte na Film o filmu 1. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Darjeeling animated. Klasicky rodinně dysfunkční Anderson se všemi klady a zápory spolu v obětí s Dahlovou poetikou. Animovaný film širším publikem zřejmě těžko stravitelný, nikoliv kvůli obsahové stránce, ale díky zvláštní animaci. Byť jsem díky ní měl chvílemi pocit, že jsem se dostal do alternativního světa, kam by mohl každou chvilku propadnout Jack z Předvánoční můry noční. Schwartzmanův Ash vede. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavá stop-motion animace se sympatickým zlodějským lišákem a jeho Clooneyho hlas je skutečně příjemný na poslech. Příběhu, ději, scénáři s charaktery a hudební stránce nemám sice co vytknout, moc jsem se u toho totiž nenudil, jenže na vyvolání lepších pocitů z toho všeho to bohužel nestačilo. Přesto se jedná o jeden z lepších animáků roku. Lepší tři hvězdy, 65% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Fantastický pan Lišák okouzlí nejúžasnějším Morriconeho soundtrackem, který však ve skutečnosti nikdy nesložil. O to se zasloužil k zbláznění chytlavý Alexandr Desplat. A zbytek? Rozkošná animace a starý dobrý Wes, tak jak ho máme rádi. A až u Lišáka si člověk uvědomí, jak moc je u Andersonových filmů zbytečná jakákoliv story. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Andersonův excentrickej smysl pro humor mi občas sedí a občas ne, v tomhle případě jsem si nejdřív říkal, co to proboha sleduju, ale pak jsem si tuhle obsahovou i formální výstřednost oblíbil a bylo to super. Hodně se mi líbila i hudba, třeba při scénách, kdy liška s vačicí kradli farmářům slepice nebo mošt a bylo to fakt nápaditý a mělo to spád. Líbilo se mi to hodně. 80% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (35)

  • Jarvis Cocker, který dabuje postavu Peteyho, složil pro film několik písní. (D3VIL)
  • Mrs. Fox v jedné ze scén řekne Ashovi, že má "29 minut, aby přišel s omluvou" pro Kristoffersona. Pokud jde o stopáž filmu, k jeho omluvě dochází přibližně o 39 minut později. (jezurka42)
  • Film je zhotoven téměř z 56 tisíc záběrů. (Conspi)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Reklama

Reklama