Reklama

Reklama

Bývalý zabiják Paul pátrá po zmizelé dceři Beth, která je závislá na drogách. Ale do cesty se mu kromě drogových dealerů postaví i nelítostný šéf podsvětí Omar, který má s Paulem nevyřízené účty... Bývalý profesionální zabiják Paul mluví po skypu se svou dcerou Beth. Paul si myslí, že jeho dcera navštěvuje školu, ale pak mu přijde dopis z univerzity, podle kterého to tak není. Proto druhý den volá Beth, ale dovolá se úplně cizímu člověku. Paul ztratil s Beth kontakt a bojí se, že se jí něco stalo. Paul proto jede za Beth do jejího bytu, tam ale nikdo není. Paul najde jen fotku Beth a její kamarádky před jedním barem. Paul se tam vydá a po chvíli narazí na Bethinu kamarádku Angelu. Paul se ji snaží přesvědčit, aby mu pomohla najít Beth. Angela říká, že se Beth chytla lidí, co prodávají drogy. Paul chce, aby mu ukázala, kde dealer drog Eddie bydlí, a nabídne jí za to 500 dolarů. Angela souhlasí a oba odjedou do jiného klubu. Tam ale Eddie není. Před klubem však potkají Eddieho přátele. Ti mu nic nechtějí říct, a tak je Paul zmlátí. Od jednoho z nich si vezme telefon, ve kterém je Eddieho číslo. Poté jedou oba do jednoho bytu, kde mají chvíli na odpočinek. Paulova manželka umřela na leukémii a on má její jméno vytetované na prsou. Paul poslal Eddiemu zprávu, ten se chytil a odepsal Paulovi, kde je. Paul jde do jednoho baru, kde potká Eddieho a jeho přítele. Ten Eddieho upozorní na to, že Paul je nebezpečný zabiják a chce, aby mu radši všechno řekl. Eddie mu řekne, že jeho dcera je u dealera drog jménem Tony Martinéz, kterému se říká Lékárna.
Poté vidíme místního bosse Omara, který řídí velkou část města a právě popravil člověka, jenž ho podvedl. Omar má s Paulem nevyřízené účty. Paul ho měl kdysi zabít a dal mu bombu do auta. V autě ale byla jen Omarova žena a dcera a obě zemřely. Omar pošle své lidi, aby Paula zabili. Ti zaútočí na jeho auto. Při honičce ale nabourají a Paul pak jednoho z nich zastřelí. Druhý je těžce raněn a má vyřídit vzkaz Omarovi, aby se do toho nepletl. Paul pak vypráví Angele o tom, jak měl zabít Omara. Paul poté navštíví svého starého známého Sama a chce, aby tam na chvíli ukryl Angelu. Poté jde za dealerem Lékárnou. Po cestě se staví v prodejně zbraní, kde mu syn jeho již zesnulého přítele předá zbraň. Paul přijde do baru k dealerovi drog jménem Lékárna a najde tam dceru. Lékárna chce ale Paula předat Omarovi. Paul se brání a všechny postřílí. Poté vezme dceru a odjede k Samovi. Pak je Paul ošetřen a všichni odjíždí z města. Všichni jsou ale napadeni Omarovými muži, kteří unesou Beth. Paul si vezme zbraně a jede do Omarova sídla. Tam se utká s jeho lidmi a všechny zabije. Poté bojuje s Omarovým osobním strážcem a také ho zastřelí. Omar drží pistoli u krku Beth, ta ho udeří loktem do břicha a Paul ho zastřelí. Paul pak odvádí Beth k autu, kde na ně čeká Angela. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cha, cha. Musim sa smiat. Bruce klesol do este väcsich sraciek ako Seagal. Zaujimalo by ma, preco zobral ulohu v tomto filme. Ved nedavno dal jasne najavo, ze akcne filmy ho nebavia. Kvôli prachom to urcite nebolo. Na to je tato megasracka prilis lacna. A k samotnemu filmu. Je to klasicky Brian A Miller. Hlavny hrdinovia v jeho filmoch neustale po niekom patraju (tentokrat hlada hrdina svoju dceru) a pritom trochu zmlatia nejakych nahodnych uboziakov. Tentokrat sa nasli peniaze aj na jednu nahanacku a väcsiu prestrelku. Vlastne by z tychto konceptov mohli vzniknut aj pozeratelne filmy, keby ich netocilo take nemehlo. Dialogy sustia papierom, emocie vôbec nefunguju a akcne sceny su mizerne natocene. Takze okrem zaujimaveho hereckeho obsadenia neexistuje ziadny dôvod preco sledovat tento film. Snad len pokial chcete vidiet Willisa ako zaporaka. Pokial vam to k stastiu staci, tak hura do toho. 2/10. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andre Fabrizio, Jeremy Passmore | Hudba: The Newthon Brothers | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Gridstone Entertainment Group, Aparture Entertainment, Emmett/Furla Films, Oasis Films | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: - $ || Skromná akčná jazda, ktorá má čím prekvapiť, a to nie len zvučnými menami v obsadení. V prvej pólke som bol omámený záhadnosťou deja a obrazovou hravosťou filmu, ktorá mi pripomínala cross-over pc hry Max Payne a filmovej žánrovky Taken. Až do dvoch tretín filmu som uvažoval nad plnou paľbou. Prečo sa tak nestalo? To uvážte sami po zhliadnutí. Každopádne, na jedno videnie silno odporúčané. 70% | HD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jsem fakt naštván. Jelikož film měl skvěle a zajímavě našlápnuto, ale postupem času to přestávalo bavit a v závěru se z toho vyklubala dokonce béčková srágora, kdy hlavní hrdina krosí desítky protivníků včetně chudáků sekuriťáků a sám nemá ani škrábanec. Ukázkový příklad, jak se dá podělat velký potenciál, kdy navíc režisér má k dispozici taková jména jako Willis či Cusack, škoda. PS: 50 Centova role byla vskutku úchvatná :) 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jason Patrick, John Cusack, Bruce Willis. Kdyby byl tenhle film natočený v druhé půlce devadesátek, například v produkci Jerryho Bruckheimera, byla by to tříáčková událost roku. V roce 2014 měla kariéra prvních dvou pánů klesající tendenci a ten třetí mířil volným pádem do sraček. To že je Elitní zabiják vcelku snesitelné béčko je malý zázrak. Akce je pomálu, choreografie není bůhvíjaká a honičky v autě vypadají vyloženě trapně. Střelba a kontaktní souboje naopak docela fajn. Jason Patric vyškrábal zbytky charisma, takže šíří i cosi jako auru strachu. Bruce Willis už bohužel úplně ztratil šmrnc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě neměl jsem o existenci tohoto filmu ani potuchy. Bruce jsemnaprachy Vyliž mě upřímně řečeno po Die hard 5 přestal zajímat a to nebyl zdaleka jediný film kterým mě v poslední době nasral. K tomuhle jsem se tedy dostal úplnou náhodou na základě tipu od jednoho z mých oblíbenců. neměl jsem extra očekávání nicméně zaujalo mě když jsem se dozvěděl, že Willis tu hraje hlavního záporáka a nutno uznat, že ho nehraje špatně a jeho postava je celkem zajímavá i když má v celým filmu asi tak 15 minut tak on a jeho ťamanskej zabiják mě jako záporáci docela bavili. Kdo už mě moc nebavil byl hlavní hrdina postrádající jakékoliv charizma nebo aspoň základní herecké dovednosti. V akci se sice jakž takž předvedl, ale jinak mi byl od začátku extrémně nesympatickej. Příběh pak samozřejmě vrší jedno klišé za druhým což zase jak se sluší dodat asi u podobného typu filmu není žádný překvapení. Na druhou stranu po tý docela nudný první půlce filmu která mě moc nebavila se to přeci jenom v polovině druhý aspoň trochu rozjede a nutno uznat, že některý ty přestřelky jsou opravdu pěkně a přehledně natočený. Takže ve finále mi to vychází na čistý béčkový průměr.50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Skoro celý film bol natočený v City of Mobile, v Alabame. Hlavne v hoteli The Battle House a komplexe RSA Battle House Tower a ich okolí. (Jadro)

Reklama

Reklama