Reklama

Reklama

Na sv. Valentýna

  • USA Valentine's Day (více)
Trailer 2

Sledujeme příběhy téměř dvou tuctů lidí, kteří během tohoto svátečního dne prožívají romantické chvíle, nebo trapný neúspěch. Mezi účastníky je například květinář Reed, který právě požádal svou půvabnou přítelkyni Morley o ruku. Jeho nejlepší kamarádka, učitelka Julia, zůstává na Valentýna sama, její přítel kardiolog Harrison odjíždí pracovně do San Franciska. Nadšení svých romantických spoluobčanů nesdílí sportovní redaktor Kelvin, který byl "sesazen" do společenské rubriky a nyní je nucen chodit po městě a dělat rozhovory se zamilovaným obyvatelstvem. Jedním z dotazovaných šťastlivců je i Reed. Díky televiznímu rozhovoru míří do jeho květinářství davy zákazníků. Harrison u něj objedná dvě kytice, jednu pro svou ženu Pamelu, druhou pro Julii, v tu chvíli Reedovi dochází, že jeho kamarádku čeká velké zklamání. Do květinářství přichází i malý chlapec Edison, který kupuje květiny pro svou lásku. Jeho matka je pracovně v zahraničí, a tak chlapce vychovávají prarodiče, Edgar a Estelle, kteří se i po padesáti letech manželství hluboce milují. Den sv. Valentýna se chýlí ke konci a na losangeleském letišti přistává letadlo, kterým přilétá Holden. Během dlouhého letu se seznámil s Kate, důstojnicí americké armády, která se vrací z dlouhé mise domů na pouhý jediný den. Domnívá se, že Kate letí navštívit svého přítele, pravda je ale jiná, Kate letí za svým synkem Edisonem. (TV Nova)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (487)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.8.2010 ~ Standardní romantická komedie podle prověřené šablony, která ale není zas až tak úplně romanticky pitomoučká, jak by se dalo čekat. Což ale neznamená, že by z toho byl hit jara. ~ Tedy jak se natáčí taková romantická komedie, aby na ní šlo do kin dostatek lidí? No, nejprve je nutné sehnat dobré herce nebo alespoň ty, kteří "táhnou" a byli v poslední době vidět - Splněno. ~ Poté je třeba vymyslet nějaký příběh. Nijak objevný, stačí vypreparovat několik již použitých nápadů z předchozích romantických komedií - Splněno. ~ Dále je potřeba odlišit film od ostatních romantických komedií, ovšem zase ne až tak moc, aby nakonec z romantické komedie nebyla romantická parodie ála Texaský masakr zkřížený se Star Trekem. A tak tu máme ne jeden příběh, ale hned několik příběhů několika párů i jednotlivců, které se všechny odehrávají na den Svatého Valentýna. ~ Společně se tak s herci můžete povznášet při jejich radostech a seznámeních, stejně jako se spoludeprimovat v úzkostech a prohrách jejich životů. Herci ve svých šablonovitých rolích hrají šablonovitě dobře a vzhledem k žánru lze tak několik hloupostí a do očí bijcích klišé odpustit. ~ Pokud si jen chcete odpočinout u něčeho nenáročného na myšlení a nepočítat při tom tucty mrtvol nebo svazky fotonových paprsků, lze Valentine's Day doporučit. Rozhodně jsem byl svědkem mnoha horších romantických pokusů (o film, samozřejmě). ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Harcovník romantických komediálních "klasik", naprosto neuvěřitelná herecká sestava, vesměs předvídatelný děj a dokonalé zakončení mini-příběhu s Julií Roberts. Lautner překvapivě nevadí, i tak je ale právě ta jeho dvojice naprosto zbytečná a ve filmu by vůbec nemusela být. Jako romantická jednohubka na jedno použití to ale zklamat nemůže. 70 % P.S.: Anne Hathaway s ruským přízvukem je neskutečně sexy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $110,485,654Tržby Celosvetovo $217,569,328Tržby za predaj DVD v USA $18,690,621 //počet predaných kusov 1,166,994 ║ Režisér Garry Marshall je už dosť obohratý svojími romantickými filmami, dohromady nedokáže nič nové ponúknuť a snaha napodobniť perfektnú Anglickú Lásku nebeskú ide absolútne vedľa. Možno keby ubral na tých súbežne odvíjajúcich sa príbehoch a vypustil hlavne neskutočné otravné dvojice(Patrick Dempsey-Jennifer Garner a Taylor Lautner-Taylor Swift), tak by to možno bola aspoň milá oddychovka ale k tomu tu máme ďalších nevýrazných hercov ako Jessica Alba a Ashton Kutcher, ktorých úlohy nič moc nedajú. Aspoň nejaké prim úlohy si tu odbili a dej mierne povytiahli na znesiteľnejší Bradley Cooper(ten záver si mohli tvorcovia odpustiť), Julia Roberts, Topher Grace, Hector Elizondo a George Lopez. Ale aj tak skoro bezvýznamná zbytočnosť. /videl v kine: 50%/ ...záver filmu mi to horko ťažko vytiahol na dosť slabé 3hviezdičky ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel klasický Garry Marshall z posledních let své tvorby. Dával důraz na to, aby se mu ve filmu objevila spousta hvězd a Hector Elizondo, ale samotné příběhy jsou jen směřovány k tomu, aby to mělo ten klasický happy end a bylo to líbivé. Není zde nic, co by překvapilo, nic, co by vybočovalo, nic, co by skutečně zaujalo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o Lásku nebeskou se samozřejmě nezdařil, ale to tušil každý, protože Láska nebeská je přece absolutní ikonou romantických filmů. Avšak nehodlám tu Na sv. Valentýna odsuzovat a házet ho hned kamsi do žumpy nepovedených filmů. Mě se to líbilo. Naprosto hvězdné a téměř kompletně skvělé herecké obsazení. Jednotlivé příběhy na začátku působily dost nestabilně a vypadalo to, že se film jako celek rozpadne. A najednou ... BUM!!! Ono to začalo fungovat a příběhy do sebe začaly zapadat jako dílky puzzle. Paradoxem je, že nejtrapnějším párem mi přišel Lautner a Swift, ale při jejich učinkování jsem se (hanba mi ...) dost nasmál a říkal si, jak je ta holka blbá. Nesmím opomenout soundtrack, který skvěle sekundoval ve scénách. Zkrátka Na sv. Valentýna nikdy nebude žádný superhit svého žánru či dokonce ikona, ale mě to celkem dostalo, uvolnil jsem se a zasmál ... a to je pro mě hlavní, takže 4* (75%). ()

Galerie (135)

Zajímavosti (25)

  • Film měl v ČR premiéru čtyři dny po Valentýnu. (StrYke)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama