Reklama

Reklama

Africké dobrodružství 3D: Safari na Okavangu

  • Belgie African Adventure: Safari in the Okavango

Obsahy(1)

Po celosvětovém úspěchu filmu Divoké safari 3D, prvního trojrozměrného snímku z divočiny, přináší nWave Pictures divákům další pozoruhodné dobrodružství z africké přírody. Nejedná se však o únavný zeměpisný dokument, ale spíše o unikátní obraz safari v zatopené pustině. Kromě toho díky 3D technologii si budou moci návštěvníci kina takřka dotknout chobotu slona či prodírat se travnatou bažinou. Delta, kterou vytvořily zátopové vody Okavanga, je tak velká, že je možné ji vidět z vesmíru jako obrovskou ruku poskytující záchranu celému zpustošenému regionu. Delta se rozprostírá na ploše 20 000 km2 a teprve před pár desítkami let objevili lidé její divokost a krásu.

Jihoafrická zooložka Liesl Eichenbergerová společně s autorem světově proslulých přírodopisných snímků Timem Liversedgem nabídnou divákům napínavé dobrodružství. Za pomoci unikátní 3D technologie se jim podařilo dostat se na dosah velkému množství pozoruhodných živočichů, krokodýlů, hrochů, slonů, lvů a mohli pozorovat nejpočetnější hejna ptáků na Zemi. Africké dobrodružství 3D: safari na Okavangu nabízí divákům možnost vydat se na pozoruhodnou trojrozměrnou výpravu do Okavanga bez toho, aby museli opustit pohodlné sedačky v kinosále. Cesta začíná v severním pásu, kde Okavango protéká oblastí papyrů širokou 16 km a diváci budou mít příležitost proplout deltou doslova tváří v tvář hrochům, krokodýlům, slonům, lvům a nepřebernému množství různých druhů antilop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Ichmael 

všechny recenze uživatele

Byl to příběh o divočině v safari, nebo o lidech, kteří natáčejí dokument v Africe? Možná příliš záběrů na džíp a na lidi, kteří natáčejí nebo fotografují a dále pak samé rostlinstvo a zvířátek pomálu. Pokud už ale nějaké záběry směřovaly na dění v divočině, tak byly velmi dobré. Mohlo to být za čtyři hvězdičky, kdyby se podařilo natočit hrocha i pod vodou. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Pár dní poté, co jsem ve zdejší anketě zaškrtl, že jsem dosud IMAX nenavštívil, jsem se shodou spolužaček dostal na své první IMAXové představení. K technické stránce bych měl dvě výtky. Jednak byť je hlediště poměrně strmé, šošolky diváků v předchozí řadě částečně zasahují do obrazu, což trochu ruší (alespoň to platí na Floře). Jednak tu (na rozdíl od „2D“ filmů) na mě především v detailních záběrech působilo nepřirozeně, že pozadí zůstává rozmazáno, i když jsem se na něj zadíval. Co se dokumentární stránky týče, mnoho toho film nenabídne a o zvířatech se dozvíme jen pár banalit, kupříkladu že hroch má rád vodu, lev řve méně, než si lidé myslí, nebo že ketupa rybožravá žere ryby... Dále musím tvůrce pokárat za špatné výchovné působení. Ve filmu totiž nezhyne žádný teplokrevný tvor (ten mrtvý slon je díky nasnímání neškodný), zato se hned do několika ryb zaryjí soví pařáty. Jaký příklad si z toho asi vezmou nebohé děti?! (Ale jsem rád, že prasátka přežila, přiznávám.) Ve výsledku tak mám nejlepší dojem z průjezdových, průplavových a průletových pasáží, které jsou ve 3D opravdu nevšedním zážitkem (alespoň poprvé). Za ně uděluji o bod více. 5/10 ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

"tak tohle je dost podvod, o dobrodružství nemůže být ani řeč a těch zvířat také moc neuvidíte. Co ovšem uvidíte, to je hlavně Tim Liversedge (chlapík z plakátu) a jeho kolegini (která má velmi nepříjemný a nepřirozený dabing). Ti téměř neslezou z obrazu a tak se dozvíme, jak je natáčení náročné, jaké má Tim skvělé vybavení a sem tam se podaří potkat nějaké to zvířátko. Když to tak vezmu kolem a kolem, je to takový 1denní výlet Okavangem s filmaři. Nejvíce si užijete 3D setkání se slony, pár ne moc zajímavých záběrů lvů, ptáků,hrochů, projíždění trávou... a hlavně již zmiňovaného Tima. Jednoduše řečeno, raději se podívejte na nějaký dokument v televizi a na tento film se podívejte z upoutávek- najdete v nich všechny povedené scény." ()

Galerie (23)

Související novinky

Odstartuje Ender konečně svou hru?

Odstartuje Ender konečně svou hru?

24.04.2008

Fanoušci žánru sci-fi už tuší, o čem bude řeč. Rok 2009 s Abramsovým Star Trekem a Cameronovým Avatarem zřejmě konečně vrátí odstrkovanou space operu na plátna kin a snad i do centra zájmu publika. A… (více)

Reklama

Reklama