Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (909)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není 5*, ale těžko se hledá co filmu chybí. Přes úžasné obsazení, tou dobou skvělého režiséra a výbornou hudbou se dostávám k obyčejnosti příběhu, který je trochu pomalejší a postavy mají zvláštní charakter. Být policistou v Chicagu během doby Al Caponeho by nemělo být spojováno s pacifismem, při kterém řeší hezký úsměv víc než hromada vystřílených nábojů z brokovnice. Na několikáté podívání mi Neúplatní přijdou čím dál více přeceňovaní. Po x letech a několika shlédnutí je kvalita a nadčasovost nepopiratelná. De Palma je odlišný a zaslouží si docenění. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka. Skvelý príbeh, luxusný herci (hlavne Connery) a syrové akcie, kde nechýba napätie. Tak isto je aj dobre zvládnutá dobová atmosféra. Čo ale zas až tak zvládnuté nieje je podla mňa hudba legendárneho Morriconeho. Niektoré motívy sú fakt skvelé, ale inokedy zas napätie jeho hudba až moc ruší. Napriek tomu sa jedná o dobrý soundtrack a ešte o lepšiu gangsterku. Oblúbený soundtrack: Victorious. 85% - 4* ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

DePalmovi tento gangsterský štýl išiel vždy od ruky (Scarface, Carlitos way). Neviem čím to je, ale vždy keď sa snaží o niečo iné, už to nie je ono ( s výnimkou Mission impossible). Samozrejme, koho by bavilo točiť samé gangsterky. Podarilo sa mu dať dokopy skvelý herecký team na čele s DeNirom, ktorý ale nedostáva veľký priestor. Ale aj to málo mu stačilo na to, aby ste si ho dlho pamätali. Výborný a nepriehľadnuteľný Sean Connery je v každej scéne nezabudnuteľný. Pripočítajte si k tomu kvalitnú hudbu E.Morriconeho a výjde vám kultový snímok. 90%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Autorská licence je sice patrná a Eliot Ness chvílemi dost naivní, ale díky dynamické režii, výtečné hudbě Ennia Moriconneho a ukázkovému hereckému obsazení to vůbec nevadí. Kevinu Costnerovi jsem věřil úplně všechno a celý film jsem mu držel palce, stejně tak Seanu Connerymu a Robert De Niro tím Caponem prostě je! I herci malých rolí se vyřádili (za všechny superlizký Billy Drago). Akční scény jsou patřičně drsné a krvavé, ale nikoli na efekt. Spolu s Obětmi války nejlepší film Briana De Palmy. 95%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Další z řady výborných gangsterek. ,,Dostaneš se dál s vlídným slovem a zbraní, než jen s vlídným slovem".... . Nezapomenutelná scéna v hale vlakového nádraží, výborné herecké výkony, režie, scénář a hudba, dávají filmu punc vyjímečného komplexního balení, při jehož sledování je od počátku každému jasné, kdo za koho kope - vlastně střílí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (54)

  • Když Al Capone (Robert de Niro) náhle vytáhne basebalovou pálku a utluče k smrti dva ze svých mužů, jde o ztvárnění skutečné události ze 7. května 1929. Dva Caponeho nejobávanější zabijáci Albert Anselmi a John Scalise zosnovali spiknutí za účelem zabít šéfa a převzít jeho gang. Capone se to dozvěděl a všechny své muže včetně zrádců Anselmiho a Scalise pozval na banket. Uprostřed svých pohůnků vytáhl pálku, oba ubil a pak každého střelil do hlavy. (Kulmon)
  • Kritici se shodli, že šlo o jednu z nejlepších rolí Roberta De Nira. V zákulisí mezi lidmi z profese a studenty herectví byla hercova příprava označena za obsesi. Dokonce přišla na přetřes otázka: „Kdyby hrál žháře, podpaloval by budovy jen proto, aby poznal, jak  uvažuje?" Podobné otázky padaly na filmových školách i hereckých katedrách. (Rocky62)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama