Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a hereckými výkony dokonalý sci-fi horor. Scénář trochu pokulhává, a to proto, že si tvůrci nevymezili pravidla pro emzáka, co všechno může, a co ne. V rámci žánru sci-fi hororů ale nadprůměr. (Mimochodem, povšimněte si, že vlastně film vychází z pohádek o zlých čarodějnicích, třeba o Jeníčkovi a Mařence. ;-)) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ......a chystalo se něco strašného........ Záběry a událost okolo slepice určitě kde koho rozesměje. Jenže něco přiletělo, je to inteligentní? Nebo to jen vytváří iluzi inteligence? CITÁT - Opravdu patříte ke stejné rase jako Mozart? Nebo Caesar?........ Scéna okolo 32 minuty je mrazivá. Empatie - to je jedinečná schopnost člověka a dá se krutě zneužít. CITÁT - Mnozí se vám chtějí omluvit......... Učitelka Ulla (Paprika Steen) se sice jen přetvařuje, ale ta ironie jí sluší. Už jen ten její nástup do třídy, kdy rozezvoní všechny telefony, byl unikátní. Jenže pak přišlo pojídání slepic - síla. DIALOG: ULLA - Karle, Karle, Karle. KAREL (Jonas Wandschneider) - Ullo, Ullo, Ullo. ULLA - Můj malý Karle. KAREL - Moje malá Ullo. Co chceš dělat s mím tátou? ULLA - Jen si popovídat. KAREL - Já vím, že jsi Vetřelec. ULLA - Třeba takovýhle? (Ukáže svou skutečnou podobu) KAREL - "Omdlí". OTEC KARLA - Karle vstávej, vypadáš jako by jsi viděl monstrum........... Nebudeme zdržovat, hurá do Paříže. Cestou budeme zastavovat. CITÁT - Patrová lůžka, to je opravdu horor......... Rodinný Dánský komediální horůrek o mimozemšťanovi, který možná chtěl milovat a být milován. Měl na to však trochu jiný pohled. Dramatické, pěkná hudba, vtip, dobré triky no prostě povedené. Film končí polibkem a mírem. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťan přistane na Zemi (přičemž efektně sejme slepici), nahodí ženskou podobu, a stane se učitelkou na základní škole. Podezření začne budit u dětí velmi rychle a to svým despotickým chováním a čtením myšlenek, před jejich rodiči je však citlivou a chápající ženou. Proč u sebe nosí tu velkou stříbrnou kouli, a co má, sakra, tahle osoba vlastně v plánu..? Skandinávský mish-mash několika žánrů, spoléhající nejen na herecký výkon paní učitelky (nejlepší scéna je právě její první nástup do třídy), ale i dětských představitelů. Do toho pár vizuálních efektů a hlavně spousta srandy. Kupodivu mi nepřekážela ani ta romantická stránka. Vikaren je jinak horor pro děti od 7 do 14 let, pro starší a dospělé „pouze“ povedenou science fiction. 70% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Odpustím klišé, odpustím šílený závěr a odpustím i totálně divnou poentu. Čas od času mám chuť pustit si něco netypického, něco, o čem snad nikdy nikdo neslyšel. Uživatel LIVINGDEAD vychválil Vikaren a tak jsem zkusil Dánsko. A jaké bylo? Takové jaké jsem chtěl. Jiné. Do posledních 15ti minut jsem sledoval film s obrovským očekáváním a to vše pak bylo bohužel zabito. Paprika je výborná - haha, ta si zde v komentářích ještě vyžere svoje. Originálních nápadů dost. Děti hrají výborně a to se vidí v málo filmech (pro mne největší plus). Kamera je výborná a hlavní poznatek? Seveřani točit umí a ta jejich hatmatilka se poslouchá výborně. 7/10, obrovská škoda závěru, moc rád bych dal lepší hodnocení. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé jsem se od počátku ocitl na jedné vlně s některým z těch drsných severských mládežnických filmů (za což může slušná dávka humoru i netypické žánrové ladění) a po delší době mě nějaký žánrový film plně pohltil a napínal už od prvních minut až po konec. Atmosféra (včetně ztvárnění vize nebo-li snu či noční můry jednoho z hrdinů, přičemž opakující se výjev dostane později svůj význam) je dokonalá, příběh na horrorovou sci-fi komedii patřičně zábavný i děsivý a Paprika Steen v titulní roli předvedla úžasný výkon s osobitým gustem ženy-komičky a množstvím nápaditě ztvárněných poloh (až mi nejednou vzdáleně evokovala mistrovství naší Ivy Janžurové). Její učitelka Ulla je postavou, na jakou nezapomenete v dobrém i zlém, stejně jako na vybrané scény s ní včetně ikonicky šokujícího zážitku při „činu“ se slepicí, z pohledu dětí. Dětské výkony patří rovněž k zdařilým a překvapen jsem, jak nebývale sympaticky na mě působil Ulrich Thomsen. Tvůrci dokážou stále překvapovat kolem záhady postavy učitelky i samotným gradováním děje, kdy se víckrát střídá realita s nočními můrami či fantazijními výjevy a chvílemi až tápeme, nakolik celá zvrácená tvář učitelky není náhodou jen výplodem v hlavě puberťáků? SPOILERY Většina filmu až po drsné horrorové finále vypadala z mé strany na plný počet a mírně ho kazilo jen patetické hudební podbarvení dvou emotivních rodinných scén. Jenže přišly poslední minuty: nejdříve slaďoučká teen romantika a pak coby druhý vrchol nesmyslná disco zábava.... a obojí mi dojem shodilo o stupeň dolů. [80%] ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama