Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak silné umí být pochyby? Patří k člověku stejně jako jeho schopnost přemýšlet. Druhý celovečerní film Johna Patricka Shanleyho představuje svět školních lavic katolické školy v Bronxu, kde vládne silnou rukou pyšná a sebevědomá sestra v podání Meryl Streep. Vedle ní jako kontrast působí milá a slabá Amy Adams a magickou hereckou trojici dokončuje "kamarádský" Phillip S. Hoffman jako kněz a ředitel školy v jedné osobě. Shanley těží z hereckého obsazení, jak jen může. Přestože film není dějově příliš silný, právě herci tento nedostatek v každé scéně dokáží vynahradit. Jedna ze scén v podání Meryl Streep a Violy Davis je opravdu precizní a symbolizuje dobu, v které se film odehrává v její celé zrůdnosti. Pochyby jsou zajímavým a silným filmem z netradičního prostředí, který je i přes pomalejší tempo, herecký koncertem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Patrick Shanley .. What do you do when you're not sure? ___ Elegantní, divadelně aranžované, drama plné konverzačních soubojů. Snímek nikomu z postav nestraní a postupným rozkrýváním linek vzbuzuje v postavách vzájemné pochyby, které vcelku účinně přenáší na diváky. John Patrick Shanley však na výsledek netlačí a je škoda, že je celek poměrně chladným, v mnohém přesto chladně výstižným. Představoval bych si při takovém choulostivém tématu trochu ohnivější vášně. Z celé čtveřice (Akademií) vyzdvihovaných hereckých partů jsem na vážkách a cením si především dvou z nich. Tím prvním je jako vždy přesvědčivý Philip Seymour Hoffman, tou druhou je nejméně zkušená, ale neuvěřitelně stoupající Amy Adams. ___ That's the topic of my sermon today. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Komorná dráma s výborným hereckým obsadením. Meryl Streep ako ukážková bigotná mrcha a P.S. Hoffman ako kňaz, ktorý dokázal zasiať zrnko pochybností ešte aj do mňa, ako diváka. Stret kostnatého, zastaraného, cirkevného prístupu s jeho miernejšou modernou formou tu vrcholí jedným z najlepších dialógov, aký kedy bol v nejakom filme na túto tému uskutočnený. A to nielen po obsahovej ale aj po hereckej a formálnej stránke. Je možné pochybovať a pritom mať istotu vo viere? Na to si už musí každý odpovedať sám. 80/100 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu na ovládli pochyby. Tento príbeh patrí do divadla, rovnako ako kvalitné no stále divadlom zaváňajúce herecké výkony trojice Hoffman/Streep/Adams. Ako filmová adaptácia totiž pôsobí mierne ťažkopádnym dojmom, čo umocňuje aj dej, v ktorom je skutočne silných momentov poskromne a dopredu sa posúva len veľmi pozvoľným spôsobom. Aj keď oň tu určite nejde v prvom rade, prvoradé su pochyby. To mi však ani zďaleka nestačí. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzačka, na které ohromí především brilatní herecké výkony (čtyři nominace na Oscary za ně hovoří za vše) a precizní scénář plný konverzačních konfrontací. Meryl Streep odehrála svoji další báječnou roli a vysloužila si tak rekodrní 13 nominaci na Oscara. Philip Seymour Hoffman neumí zahrát jinak než perfektně v posledních letech a tak není divem, že nás i akademii opět okouzlil svým výkonem. Příběh je celkem zajímavý a vzájemné rozplétání příběhu začne v jednotlivých postavách probouzet jejich pochyby. Všechno se nese v poklidném tempu až do konce a ani tam nám režisér žádný šok nepřinese. Myslím, že rezisér mohl klidně více přitlačit na emocích, ale jinak se jedná o parádní "konverzačku", kterou doporučuji........... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama