Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pochyby jsou o pochybách uvnitř nás. Celý život něco vyznáváme, děláme pro tuto víru vše a během času nabydeme přesvědčení, že jen naše pravda je ta pravá a že jen my ji jsme schopni správně identifikovat.... Ale co když to tak není ? Tím kdo bude mít pochyby je v tomto snímku Meryl Streep, které perfektně sekunduje vždycky kvělý Philip Seymour. Ten zde mimořádně nehraje žádného podivína či loosera, ale kněze církevní školy. Skvělá záležitost ! * * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak sáhl malý Donald otci Flynnovi na jeho dlouhé…nehty, nebo ne..? Pěkně divadelně a Deakinsovou precizní optikou nechat diváka na mučivých pochybách až do samého konce. Ne snad proto, abychom věděli, že pochyby mohou být stejně mocným a vytrvalým poutem jako jistota, ale proto, abychom poznali, že když už jednou na střeše rozříznete polštář naplněný peřím obvinění, vítr ho tak rozfouká, že jej už nikdy nesesbíráte a to je myslím i vzhledem k současné popularitě honů na všemožné čarodějnice velmi naléhavá myšlenka. Apropo, sice to není podstatou Shanleyho komorního dramatu, ale mám pocit, že k „poklesku“ došlo. Modus operandi s posunutím o obci dál a povýšením tomu napovídá.. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy, že hned druhý den ráno bude po filmu v hlavě zcela prázdno a zůstanou pouze vzpomínky na precizní herecké výkony. Je tu druhý den odpoledne, a to vše se naplnilo beze zbytku. Herecký koncert (provařené to spojení, ale zde stoprocentně sedí) a film, který vlétl jedním uchem dovnitř, aby tím druhým vzápětí opustil hlavu, aniž by mě jakkoliv výrazněji zasáhl. P.S. Souhlas s KarelR. Kázání o pomluvách je skutečně dokonale výstižné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $33,446,470Tržby Celosvetovo $50,907,234Tržby za predaj DVD v USA $12,814,373 //počet predaných kusov 716,419║ Absolútne sklamanie, ani nie tak z výkonov hlavných predstaviteľov(Streep, Seymour Hoffman), ktorý fakt nemali dohromady čo hrať ako z úplne prázdneho filmu, kde sa rieši len jedna klebeta, takže neskutočne neefektný film, ktorý fakt nič nedá, nič neponúkne. /35%/ ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mám jisté pochyby. Ani nevím, jak mám na tento film pohlížet. Podobnou látku jsem doposud neviděl a tak to bylo pro mě něco úplně nového. A byl jsem za to velmi rád. Příběh je hodně komorní a děj plyne stejně pomalu jako roční období. Přestože jako hlavní role mají Meryl Streep a Philip Seymour Hoffman, pro mě je ústřední postavou filmu Amy Adams, která zahrála roli na výbornou. Avšak neodvážím se říct, že by odtlačila ostatní herce do ústraní. Je na stejné úrovni. Pro mě je to první film, co jsem viděl od režiséra Johna Patricka Shanleyho a myslím, že když se bude držet téhlé cesty, tak má nakročeno na zajímavou filmografii. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama