Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při dobývání jednoho z měst na severu Afriky Solomon Kane jen tak tak unikne ďáblovu vyslanci, který si přišel pro jeho duši. Důvodem je Solomonova hamižnost a vraždy, které kvůli ní spáchal. Solomon pochopí, že je zle, a rozhodne se pro pokání. Stane se mnichem a vstoupí do kláštera. Z toho je však mnichy vykázán s tím, aby se vrátil domů, na hrad svého otce a bratra. Solomon se sice nechtě, ale přesto vydává na cestu. Na cestě je přepaden lupiči, kterým se ale odmítne bránit. Oni ho nejenom okradou, ale také vážně zraní. Od jisté smrti ho zachrání puritánská rodina Crowthornových, která právě tudy putuje do přístavu, aby odplula do Nového světa, kde si chce hledat lepší život. Solomon si v bezvědomí vzpomíná, jak byl otcem vyhnán z jeho hradu, když se odmítl stát mnichem. Později shodou nešťastných náhod Solomon shodil z útesu svého násilnického bratra Marcuse, který se měl stát jako prvorozený majitelem hradu po jejich otci. Solomon se uzdravuje a snaží se Crowthornovým pomoci projet nebezpečným krajem. Anglii totiž právě sužují nájezdy vojáků a příšer čaroděje Malachyáše. Solomon s rodinou putuje krajinou a pomalu se uzdravuje. Vůz Crowthornových je náhle přepaden Malachyášovými vojáky, které vede tajemný muž. Útočníci zavraždí otce a syna Crowthornovy a dívku Meredith unesou. Solomon slíbí umírajícímu otci Crowthornovi, že dívku osvobodí. Starý Crowthorn zato slíbí Solomonovi spásu jeho duše. Solomon se vydává po stopách únosců. Ve starém kostele je místním zrádným knězem předhozen příšerám, kterým se Solomon ubrání. Od umírajícího Malachyášova vojáka se dozví, že Meredith je údajně mrtvá. Solomon ztratí smysl žít, a začne pít. Opilého ho v jedné krčmě chytí Malachyášovi vojáci a pokusí se ho ukřižovat. Ve chvíli, kdy Solomon visí na kříži, jede okolo vůz s otroky. V něm je i Meredith. Ta Solomona na kříži uvidí a začne křičet. On se z posledních sil z kříže osvobodí a spadne na zem pod něj. Poté ho zachrání několik místních mužů, kteří vedou odboj proti Malachyášovi. Když se Solomon uzdraví, vypraví se na hrad svého otce, kde právě teď sídlí zlý čaroděj Malachyáš. Solomon s muži do hradu pronikne a v podzemí hradu objeví svého starého otce v okovech... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (940)

choze 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně krásně drsný a bezútěšný fantasy svět, na straně druhé otravný hamletovský heroj (přitom s parádními zpomalenými nástupy a sympatickým představitelem), z dálky průhledný děj, k uzoufání utahané tempo a nijak zázračná akce. Na velkorozpočtovém poli dostává Bassett od Marshalla na prdel. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Mnoho výborných záberov, veľa blata, špiny a dažďa + Marek Vašut :) .... ale nezaujímavý príbeh, ktorý neosloví. Heroické hlášky a výstupy sú v rámci všetkej správnosti, ale nezachránia slabosť a nezáživnosť spracovania. Solomon je hero, ktorý by potreboval ozajstný príbeh. Je to škoda, pretože atmosféra bola slušná. There are many paths to redemption, not all of them peaceful. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

"OBSAHUJE SPOILERY" Začátek byl bezva a hodně mi atmoškou připomínal mou oblíbenou starou hru Blood ještě z devadesátek. Potom mě to ale strašně nudilo. Nic se nedělo, hrdina jen hrozně dlouho někam cestoval a poznával teplo rodinného krbu a pak ho ukřižovali. Po zmrtvýchvstání následuje obstojná leč krátká bitka s ďáblem a trestuhodně nevyužitým potetovaným čarodějem Jasona Flemynga a je konec. Škoda, ušpiněné, ubahněné a středověce tajuplné je to nádherně a Purefoy mě bavil i přes neustálé kecy o Bohu, které jinak z duše nesnáším (obzvlášť u akčních hrdinů). Pro mě zklamání, a to jsem se opravdu snažila, aby mě to bavilo! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající béčková řezničina s hutnou atmosférou, kulervoucí akcí a hlavně dokonale charizmatickým Purefoyem. Ten opět dokazuje, že má charizmatu na rozdávání, i když je až v některých záběrech až nebezpečně podobnej Jackmanovi. Michael J. Bassett po Pustině opět dokazuje jaký má talent a celý film má pevně v rukou. Příběh jednoduchý, ale vytěžilo se z něj maximum. Stejně jako z peněz, kterých bylo málo, ale moc znát to na výsledku není. Hned bych si dal nášup.80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ľutujem zaváhanie pri možnosti návštavy kina. Toto bol skutočný chlapský fantasy počin, ktorý mávnutím ruky zmaže všetky zaškatulkovania, ktoré tomuto žánru priniesli posledné roky, nesúce sa v znamení zženštelých hrdinov a ich metrosexuálnych protivníkov. Je to celé síce taký malý gýčik, ale u mňa smerujúci ku kultu už po pár zhliadnutiach. Krv sa liala po premoknutých bojiskách ako voda po záplavách, tvorcovia nemali problém s tvrdými gore scénami, ktorými síce na oko zaliepali diery v scenári, ale čert to ber, keď niečo takéto znova uvidím možno až v ďalšej dekáde. 85%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Většinu soch pro film (např. sochu podivně se šklebícího anděla, u které se Solomon modlí) vytvořil český sochař Jan Cileček. (gjjm)
  • V Čechách proběhlo celkem 60 z 62 natáčecích dnů. Zbylé dva dny se pak natáčelo ve Velké Británii. (POMO)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama