Reklama

Reklama

Konečná verze

  • USA Final Draft
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrdiny americké komedie jsou dva mladí spisovatelé, Marty (Hamish Linklater) a Harry (Michael Weston), kteří přicházejí do Hollywoodu, aby tam prorazili jako úspěšní scenáristé. Marty, který se původně jmenoval Mordechai, strávil dětství v Izraeli, Harry je americký žid z Brooklynu a pochází rodiny, která přežila holocaust. Martymu posílají rozvedení rodiče šeky, zatímco Harry si přivydělává v místním centru židovské komunity výukou folklórních tanců. Oba mají velké sny, jenže život jim přináší různé nástrahy. Marty se zamiluje do ambiciózní začínající herečky Allison (Laura Jordanová), zatímco Harry se zahledí do plavovlasé Němky Helgy (Emily Berglová). I jejich přátelství je vystaveno zatěžkávací zkoušce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Ser na jidiš“ Navzdory ocitované hlášce jde o striktně judaistickou komedii s drtivou převahou židovských jmen v titulcích (taky jste vždycky toužili pojmenovat svého potomka Yarif Ozdoba?). Příběh dvou mladých scénáristů, kteří se hodlají prosadit v Hollywoodu, není kdovíjak originální ani vtipný, ale svou skromností, obyčejností a milou laciností velice sympatický. Harry a Marty vedou dialogy o filmech (nejen o Schindlerově seznamu), marně tlemí do monitoru v nadějném očekávání múzina polibku, jednou navštíví své zhulené kámoše, dočasně se rozvedou kvůli holkám a to je všechno, jejich nic neřešícím odchodem ze scény film končí. Rád bych věděl jednu věc, totiž, jestli tvůrci napsali od nikud nikam nesměřující, zoufale obrysový scénář úmyslně, aby nám přiblížili snažení hlavních hrdinů, nebo jsou i v reálu jenom osobami netalentovanými, přesto obdivuhodně snaživými. Konečná verze by díky dobře napsaným postavám mohla perfektně fungovat jako třicetiminutová epizoda nějakého sitcomu, pro jehož další epizody bych doporučoval více odvahy a méně naříkání nad vlastním těžkým údělem. 60% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Marty je antisociálny realista, a Harry zas vášnivý ideológ, sú to dvaja mladí spisovatelia, ktorí prišli do Hollywoodu, aby sa presadili ako úspešní scenáristi. Vydávajú sa na cestu mysľami scenáristov a otvárajú nám okno do paralelného sveta umelcovej inšpirácie. 5/10 ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama