Reklama

Reklama

Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Loni v Londýně jsem koukal, co znamená reklama na "High School Musical" - plakáty na ulicích, v rodině dvanáctileté holčičky hrající si na "střední"... Konečně jsem se koukl na tento soudobý americký skvost. Půlhodinka televizní zábavy byla sice jednoduchá, kýčovitě barevná, hudebně podprůměrná (Amerika objevuje dávno objevené -New Kids on the Block, Lunetic), ale nejmíň bodík si zaslouží alespoň za choreografii pořadových cvičení:-) ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hit na celém světě? Hmm... možná se ani nedivím. Ne, že by mě tenhle film nějak zvlášť oslovil, ale není to úplně nejhorší. Ano, všichni přehrávají. Ano, je to odhadnutelné a jasné od první scény. Ano, Zac Efron alias Troy skutečně vypadá jako Ken od panenky Barbie. Ale když víte, co od toho čekat a neděláte si plané naděje na veledílo, ujde to. Navíc je to klasicky zamilovaný příběh pro teenagery s posláním poučit o tom, co je v životě důležité, tak proč ne? ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U prvního Muzikálu ze střední se dalo mluvit ještě o nějakých hereckých výkonech navázaných na alespoň průměrný scénář. Následný děj je ale totální pitomost, která je skutečně vhodná jen pro pubertou nadané jedince. Dialogy, chování postav i celá logika děje jede jak podle osnovy z učebnice, ale navíc ještě totálně stupidním způsobem. Jediné, co opravdu oceňuji a před čím se skláním jsou taneční čísla, která vypadají skvěle a náročně a jsem si jistý, že jejich secvičení muselo dát pořádně zabrat. Stejně jako u prvního dílu tak ani u dvojky nejsou úplně špatné songy, přestože hitovka není žádný a do paměti se nejspíš taky nezapíšou. Také prostředí zvolené na natáčení je opravdu dost oku lahodící. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Oproti až neuvěřitelně vyváženě podprůměrné jedničce, je dvojka až neuvěřitelně velice nevyvážená. Tři čtvrtiny filmu jsem se pohyboval s hodnocením na pomezí odpadu, všechno změnila až nečekaně slušná, lehce stravitelná poslední čtvrtina, která se mi velice líbila a díky které bych možná byl ochoten absolvovat tento film znovu. Oblíbené písně: I don’t dance, Gotta go my own way, Bet on it. Tři čtvtiny za 25 %. Poslední čtvrtina velice slušných 75 %. Vzhledem k tomu, že se ke jmenovaným písničkám stále rád vracím, tak tu jednu hvězdu přihodím. ()

Sheffield odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kdyby nestačilo, že jsem omylem sáhl po rozšířené verzi, jejíž stopáž pomalu sahá na hranici dvou hodin. Ona se chytlavost písniček rovnou zdvojnásobila. Jenže když vynásobíte hovno dvěma, máte hovna rovnou dvě. A kdybych chtěl koukat, jak parta zbohatlíků hraje golf, pustím si raději ČT Sport. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Jako komparz do tanečních scén byli vybráni profesionálové, kteří byli vybráni z téměř 1 800 adeptů. (Cheeker)
  • Herci museli projít tanečním kurzem, který trval tři týdny. (Cheeker)
  • Na začiatku filmu žiaci čakajú v triede, aby zazvonil zvonček. Zeke Baylor (Chris Warren Jr.) sedí najskôr na malej stoličke pred tabuľou, potom zas na stoličke normálnej veľkosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama