Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 199)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení. nečekal bych, že mě tak primitivní film tolik dostane. Jednoduchý příběh, který rozhodně není vyprávěn poprvé, je tu ale dobře podán. Herci i jejich postavy jsou sympatičtí a během filmu jsem se ani trochu nenudil. Skvělý důkaz toho, že i jednoduché filmy mohou být natočeny dobře. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Diablo Cody .. Co znamená být sexuálně aktivní? ___ Ta známá Bettie Page. Ou, pardon, Ellen Page !! :-) Teď už tuto kouzelnou mladou herečku těžko někdo přehlédne! Již v její výrazné prvotině Hard Candy jsem obdivoval její výkon, který výrazně držel uvěřitelnost zápletky v přijatelných rovinách. Ellen je prostě jiná. ___ Příjemná, skvěle napsaná, nezávisle vzhlížející jednohubka se zajímavým, leč vlastně obvyklým životním tématem - těhotenství. Pravda, jen ten věk matky zarazí.. Je příjemné, jak Jason Reitman zvládl vtipně a odlehčeně tohle téma podat, chvílemi jsem neměl daleko jak ke smíchu, tak i dojetí. Zpracování je hřejivé, barvité, zatraceně pohodové a i díky hudbě zkrátka příjemné. I přesto že Ellen všechny zastiňuje, tak snad poprvé mi (zvláště) Bateman s Garner upřímně nevadili. J.K. Simmons bohužel nedostal prostor ke svému exhibicionismu a Michael Cera je prostě loser Cera. ___ Další remake ve stylu Departed (nepřiznaná kopie) a Akademie i tamní publikum sedí na zadku (a přitom by stačilo rozšířit si obzory za oceán a to z obou jeho stran..). Ellen Page je boží, ale jinak jsou nominace docela mimo, zvláště v režii to je přímo urážka pozice, kterou měl po právu obsadit Ridley Scott. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Juno bez zbytečné hysterie mapuje těžkou životní situaci a určitě nejde o špatný film Už před lety jsem však měl problém s obsazením Page. Její/jeho vizáž by se dnes dala označit jako nebinární, což tehdy ještě nebyl zavedený výraz. Ona/on má určitě talent, ale jako herečka/herec také vyzařuje podivnou energii, jenž se k těhotné středoškolačce nehodí. Až čas ukázal, kde byl problém. Když žena/muž ve svém nitru neví, kdo vlastně je, tak ani nemůže fungovat chemie se skvěle zvoleným Cerou, který třídního blba zvládl na jedničku. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně povedlo, bylo to milé, vtipné, vyloženě pohlazení po duši. Ta malá střelená Juno, která hledá sama sebe a přes všechny ty trable a překážky se jí to nakonec daří, její úžasní rodiče, ten kluk, co se jí líbí, mladý pár, co touží po dítěti, všechno jsou to bezvadně napsané postavy a nikdo vám není ukradený a to se u filmu vidí málokdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie nominovaná na Oskara. Co to je sakra? Juno ! Tak zní ten paradox, který svým námětem možná dokáže chytnout, a že určitě dokáže. Jenže nedávno jsem měl tu čest vidět také komedii s podobným námětem...Zbouchnutá...a musím tvrdit, že u ní jsem se dokázal bavit lépe. I přesto, že Juno je spíše drama než komedie a když komedie tak inteligentní, nemůžu si zvyknout na hlavní herečku, která svým až chraplavým hlasem vypadá na dost nepříjemnou herečku, krom toho i svým chováním, takže to okamžitě snižuje samotnou kvalitu celého filmu. Celé se to pak odehrává hopem tak neskutečným, že to končí vesměs normálně, takže nominace na Oskara je podle mě dost nepochopitelná. Sice to není žádná legrace, žít život takový jaký nám ho osud napíše, ale řekl bych, že může být napsaný daleko zajímavěji a originálněji než u Juno. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Komiks "Nejplodnější Yuki", který se ve filmu objevuje, není pravý. Vymyslela si ho scenáristka Diablo Cody. (HappySmile)
  • Písnička, kterou spolu hrají Mark (Jason Bateman) a Juno (Ellen Page) je "Dill Parts" od skupiny Hole. Další píseň, kterou na konci hrají Bleeker (Michael Cera) a Juno je "Anyone Else But You" od The Moldy Peaches. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama