Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 199)

Davies182 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu jsem byl přesvědčený o tom, že Juno je jedním z nejkrásnějších, poctivých "čtyřhvězdičkových" snímků, jaké jsem kdy viděl. V poslední půl hodině ale přišlo tolik bezvadných scén, počínaje otcovými radami do života a konče finálním vyznáním lásky, že nelze zůstat na pomyslných osmdesáti procentech. Tohle bezvadné komediální drama má na víc. Co filmu asi nejvíce pomáhá, je opravdu úžasná Ellen Page, kterou jsem naposledy viděl v Hard Candy, a jejíž nadchnutí-se pro roli náctileté nechtěné budoucí maminy je přímo hmatatelné. Jako takové menší plus mne pak potěšily její koníčky, protože tak sympatická punková holka se zálibou v masakrózních hororových filmech se jen tak nevidí. A ten soundtrack! Vážně si nevzpomínám, kdy naposledy by mne tak potěšil výběr skladeb, které se táhnou napříč stopáží. Pohodové, klidné písničky bezvadně doplňují dramaticky-komediální stránku filmu. Juno je neobvyklé drama, které si sebou budu nosit ještě hodně, hodně dlouho. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a úsměvné komediální drama, které prostřednictvím dětí demonstruje dospělý přístup k životu, přičemž i ten dospělý přístup vykresluje zábavně. Snímek do svého vážného tématu nevkládá posměšky, ale řídí se striktně optimistickým přístupem, proto je téměř nemožné si ho neužít, ale proto je také docela těžké si z něj odnést něco do vlastního života... Postava Juno jakožto středobod filmu je opravdu vynikající, zvlášť v hávu Ellen Page funguje každá její rozpustilá, či trefně satirická hláška. Paráda... Prostě "další" věc, kterou na filmu prostě "MUSÍME" mít rádi :) 7/10 ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně povedlo, bylo to milé, vtipné, vyloženě pohlazení po duši. Ta malá střelená Juno, která hledá sama sebe a přes všechny ty trable a překážky se jí to nakonec daří, její úžasní rodiče, ten kluk, co se jí líbí, mladý pár, co touží po dítěti, všechno jsou to bezvadně napsané postavy a nikdo vám není ukradený a to se u filmu vidí málokdy. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Inteligentní? Ano. Osobitý? Ano. Zajímavý? Ano. Opravdový? Ano. Pohodový? Ano. Pět kladů, pět hvězdiček? Ale, kdepak. Z Juno mám podobný pocit jako před rokem z Malé Miss Sunshine; malý film, který potěší řadu diváků, ale mě nechává naprosto chladnou, protože se mnou nijak nepohne. Do takového Ztracena v překladu nebo Americké krásy má prostě pořád hodně hodně hodně hodně moc daleko. Po měsíci s z něj stěží vybavíte jediný moment. Tedy pokud budete vůbec vědět, jak se ten film sakra jmenoval... Dodatek 25. července 2010: V rozporu s předchozím stanoviskem přiznávám, že od dob, kdy jsem tento film viděla během léta 2008 ve Španělsku (tehdy u nás ještě známý kvůli své pozdější premiéře nebyl), uplynuly už dva roky a něco málo si s Juno pořád pamatuju. Potřebu vidět ho znovu jsem ale nepocítila. I když možná po letech změním názor. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Juno je velmi příjemný snímek, je tam spousta fórků, romantika, vtipný hlášky, prostě pohodka, ale na plný hodnocení to prostě nestačí. Moc pěkně se na to kouká, ten film zvedne člověku náladu, Juno je správně trhlá a i Paulie je dobrej pošuk, ale něco tomu prostě chybí..Možná nějaké hlubší poselství? něco víc než "Je možné s někým být napořád" :) Snad nechci moc....Ale líbilo se mi to, takže 4 **** jsou asi tak akorát. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Juno (Ellen Page) je ve filmu 16 let, její představitelce přitom bylo už dvacet. (KajusaK)
  • Scéna, v níž Bleeker (Michael Cera) otevře poštovní schránku a vypadne na něj spousta krabiček Tic-Taců, se natáčela tak, že je z druhé strany prudce vytlačil štáb ven. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama