Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 199)

H34D 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a úsměvné komediální drama, které prostřednictvím dětí demonstruje dospělý přístup k životu, přičemž i ten dospělý přístup vykresluje zábavně. Snímek do svého vážného tématu nevkládá posměšky, ale řídí se striktně optimistickým přístupem, proto je téměř nemožné si ho neužít, ale proto je také docela těžké si z něj odnést něco do vlastního života... Postava Juno jakožto středobod filmu je opravdu vynikající, zvlášť v hávu Ellen Page funguje každá její rozpustilá, či trefně satirická hláška. Paráda... Prostě "další" věc, kterou na filmu prostě "MUSÍME" mít rádi :) 7/10 ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

So this was supposed to be like totally cool, like indie kind of cool, right? Tahleta indie vlna nás v Česku celkem úspěšně míjí, ale teď už chápu, proč řada lidí na západě kroutí očima nad podobně frikulínovskými filmečky, kde se protagonisté seznamují skrz The Smiths nebo White Stripes, nosí tašku přes rameno s odznáčky, mají polepené školní skříňky a chtějí bydlet v loftech. A konkrétně tohle je fakt až nechutně milé. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažká nechápačka ohľadne tých nominácií snímku na najlepší film, réžiu, herečku a scenár. Veď to je čistý priemer. Všetko je brané s takým nadhľadom ako by to bolo strašne fajn byť v 17tich tehotnou. Je pekné že Juno nešla na potrat a že našla pre svoje dieťa dobrých rodičov (ehm) ale bola mi totálne nesympatická ako to brala ľahkovážne. A jej vzťah s jej chalanom bol tiež o ničom. Najsympatickejší mi prišli však jej rodičia. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

9/10....Excuse me? I am a sacred vessel, alright? All you've got in your stomach is Taco Bell....Ďábelská Diablo, dobré komedii jsem v posledních letech uspořádala sérii funusů a tenhle žánr zdál se mi výsostnou vodou dávno zesnulých klasiků. Před pár dny mi do života vtrhla cynická malá holka s gargantuovsky velkým břichem. A já se do ní zamilovala na první záběr, od první ironické hlášky mi došlo, že tím drzým podvratným scénářem proudí moje krevní destičky a je zbytečné s hraným odstupem analyzovat, proč a jak. Tuhle sesterskou spřízněnost na úrovni první signální, druhé brániční a třetí břišní vyvolala hurikány smíchu, bouře slz a hlavně pocit, že někdo tam za oceánem mi rozumí. Weird. Ale už jsem to potřebovala jako sůl a švihlý kurz pozitivního gravidního myšlení je nebezpečně cool. Jako jeden proužek na těhotenském testu, mezi námi děvčaty. Ellen Page, mé čtyři palce jsou ti pro Oscary plně k dispozici. P.S. Juno podle vzoru Judo-jeden na to nestačí:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ nedělejte tu chybu jako já a nedívejte se na to s dabingem. Ale k filmu; docela dost přeceněná "komedie",v hlavní roli sice celkem válela sympatická Ellen Page (větší šedou myšku už z ní udělat nemohli), celkově tomu vévodil takový pohodový, ač místy hodně slabý a jednoduchý humor, ale bylo to tak upřímně podané, že to docela příjemně utíkalo.Navíc se nekonaly žádné sentimentální řečičky a konec, což je ohromné plus, ale i tak nemůžu dát víc než tři hvězdičky. Zkrátka oddychovka na jedno shlédnutí, nic víc, nic míň. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Existuje také korejský film podobného jména, v němž se také objevuje mladá dívka, která otěhotní se svým stejně starým přítelem, nicméně další zápletka příběhu je naprosto odlišná. (HappySmile)
  • J.K. Simmonse (Mac MacGuff) scénář nadchnul natolik, že prohlásil, že by byl šťastný, kdyby si mohl zahrát třeba i jen učitele, který ve filmu vůbec nemluví (anebo kteroukoli jinou roli). (Cheeker)
  • Všechna telefonní čísla ve filmu začínají 55501, jenom číslo Juno (Ellen Page) začíná 5555 (v amerických filmech se často používá fiktivní předvolba 555, aby se zaručilo, že nezazní něčí skutečné číslo). (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama