Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 199)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Diablo Cody .. Co znamená být sexuálně aktivní? ___ Ta známá Bettie Page. Ou, pardon, Ellen Page !! :-) Teď už tuto kouzelnou mladou herečku těžko někdo přehlédne! Již v její výrazné prvotině Hard Candy jsem obdivoval její výkon, který výrazně držel uvěřitelnost zápletky v přijatelných rovinách. Ellen je prostě jiná. ___ Příjemná, skvěle napsaná, nezávisle vzhlížející jednohubka se zajímavým, leč vlastně obvyklým životním tématem - těhotenství. Pravda, jen ten věk matky zarazí.. Je příjemné, jak Jason Reitman zvládl vtipně a odlehčeně tohle téma podat, chvílemi jsem neměl daleko jak ke smíchu, tak i dojetí. Zpracování je hřejivé, barvité, zatraceně pohodové a i díky hudbě zkrátka příjemné. I přesto že Ellen všechny zastiňuje, tak snad poprvé mi (zvláště) Bateman s Garner upřímně nevadili. J.K. Simmons bohužel nedostal prostor ke svému exhibicionismu a Michael Cera je prostě loser Cera. ___ Další remake ve stylu Departed (nepřiznaná kopie) a Akademie i tamní publikum sedí na zadku (a přitom by stačilo rozšířit si obzory za oceán a to z obou jeho stran..). Ellen Page je boží, ale jinak jsou nominace docela mimo, zvláště v režii to je přímo urážka pozice, kterou měl po právu obsadit Ridley Scott. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ nedělejte tu chybu jako já a nedívejte se na to s dabingem. Ale k filmu; docela dost přeceněná "komedie",v hlavní roli sice celkem válela sympatická Ellen Page (větší šedou myšku už z ní udělat nemohli), celkově tomu vévodil takový pohodový, ač místy hodně slabý a jednoduchý humor, ale bylo to tak upřímně podané, že to docela příjemně utíkalo.Navíc se nekonaly žádné sentimentální řečičky a konec, což je ohromné plus, ale i tak nemůžu dát víc než tři hvězdičky. Zkrátka oddychovka na jedno shlédnutí, nic víc, nic míň. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a úsměvné komediální drama, které prostřednictvím dětí demonstruje dospělý přístup k životu, přičemž i ten dospělý přístup vykresluje zábavně. Snímek do svého vážného tématu nevkládá posměšky, ale řídí se striktně optimistickým přístupem, proto je téměř nemožné si ho neužít, ale proto je také docela těžké si z něj odnést něco do vlastního života... Postava Juno jakožto středobod filmu je opravdu vynikající, zvlášť v hávu Ellen Page funguje každá její rozpustilá, či trefně satirická hláška. Paráda... Prostě "další" věc, kterou na filmu prostě "MUSÍME" mít rádi :) 7/10 ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Fajn lo-fi komedie s překvapivými charakterovými piruetkami, úchvatnou hlavní hrdinkou a vtipnou konfrontací dětské Myspace naivity se zahořklým hard rockem dospělosti. Jen mi není jasné, proč tam hlavní hudební motivy obstarávají ti nejjemnější Skoti a ne Sufjan Stevens. Každopádně emo palce nahoru. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ellen Page od Hard Candy fandím, aby se co nejrychleji prosadila do první ligy. Díky bohu za supervýdělečnou indie hitovku Juno, která ji vystřelila téměř až k nebesům, nominace na Oskara budiž důkazem (i když se spojením Oskary a Juno bych byl opatrnější, zase taková pecka jako podobné oskarové indie filmy - Bokovka - to není). Jako její "protipól" tentokrát stanul Michael Cera (Superbad musím taky zkouknout) a působil z celého filmu asi nejpřirozeněji. Mým absolutním favoritem se však stal Jason Bateman s výbornou rolí jako přestárlý nerd, skládající hudbu k reklamám a mající vynikající hudební vkus. Jason Reitman jako jeden z nejnadějnějších režisérů dneška opět (po Děkujeme, že kouříte) přidává svému dítku punc hřejivé a uvěřitelně roztomilé podívané s pořádnou dávkou nadhledu a naprosto úžasnými dialogy. Juno se stala nejspíš mou nejoblíbenější komedií za rok 2007 a nemalý podíl na tom mají všichni zmínění. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Scénář filmu byl v roce 2005 druhým nejlepším, resp. nejvíce zmiňovaným scénářem dle tzv. „Černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu dosud nezrealizovaných scénářů "putujících" Hollywoodem). (kriplozoik)
  • Juno byla římská bohyně porodu a manželství. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama