Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 198)

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažká nechápačka ohľadne tých nominácií snímku na najlepší film, réžiu, herečku a scenár. Veď to je čistý priemer. Všetko je brané s takým nadhľadom ako by to bolo strašne fajn byť v 17tich tehotnou. Je pekné že Juno nešla na potrat a že našla pre svoje dieťa dobrých rodičov (ehm) ale bola mi totálne nesympatická ako to brala ľahkovážne. A jej vzťah s jej chalanom bol tiež o ničom. Najsympatickejší mi prišli však jej rodičia. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tento film je postaven na jediném nosném bodě, že Juno nebo možná Ellen Page je mimořádně okouzlující osobnost, nezáleží na tom, kolik je jí let. Na stejném principu např.http://www.csfd.cz/film/238613-happygolucky/ Jinak se tu absolutně nic neřeší, kromě toho, že musí nějak vybruslit z toho, že do toho takhle bezhlavě vlítla, jinak má milující a chápající zázemí a nikde žádný problém...Vůbec mi nedošlo, že jsem ji už viděla v http://www.csfd.cz/film/169223-z-ust-do-ust-mouth-to-mouth/ a to vřele doporučuji!!! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a úsměvné komediální drama, které prostřednictvím dětí demonstruje dospělý přístup k životu, přičemž i ten dospělý přístup vykresluje zábavně. Snímek do svého vážného tématu nevkládá posměšky, ale řídí se striktně optimistickým přístupem, proto je téměř nemožné si ho neužít, ale proto je také docela těžké si z něj odnést něco do vlastního života... Postava Juno jakožto středobod filmu je opravdu vynikající, zvlášť v hávu Ellen Page funguje každá její rozpustilá, či trefně satirická hláška. Paráda... Prostě "další" věc, kterou na filmu prostě "MUSÍME" mít rádi :) 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ellen Page je fajn. Avšak Juno mi už tak moc fajn nepřišla. Nadávat na hodiny sexuální výchovy, v kterých se mluví o bezpečném sexu a hned na to se vyspat s "vysněným sportovcem" a otěhotnět to chce opravdu dávku ...ignorance. Ona pro mě od počátku nebyla příjemnou postavou a nedokázal jsem ji věřit. Už tomu hloupému Michaelu Cerovi jsem věřil jeho pohnutky a myšlenky mnohem více. Její zmoudření ani obdiv k hororům Daria Argenta jsem ji nedokázal věřit. Tohle pro mě není to typické americké děvče, vlastně vůbec žádné americké děvče. Scénář byl dost jednoduchý a skoro až primitivní a nebýt úsměvu Jennifer Garner a občasných sympatických pohledů Ellen Page, šel bych ještě o dost níže s hodnocením, protože nic víc v tomhle snímku není. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

V Juno jásám jen nad Juno. Obyčejný malý milý film, který je hypeován v podstatě jen kvůli neodolatelné Ellen Page, jejíž charisma se tu opětovně zpeněžuje. Má to své momenty a roztomilý celkový feeling, oscarovou nominaci za scénář ale považuju za nepěkný omyl, jemuž nezabránily ani násilně nastrčené voice-overy nebo občas dost škobrtavé popkulturní narážky. Juno okolo mě jen profrčela, aniž by zanechala cokoliv, na co budu s láskou vzpomínat i za týden ... za měsíc... Asi je na mě příliš přítulná. Ta inteligentní nezávislá optika mi připadala až příliš jemná, důrazem na milé detaily a pohodu až příliš hladivá a užvatlaným soundtrackem až příliš vlezlá. Ale možná je to tím, že je mi tenhle typ poetiky cizí. Možná je to tím, že mám radši film loserský nežli chcípacký. Možná tím, že si vždycky radši vyberu Zbouchnutou než Juno (a ano, vím, že je to srovnávání hrušek s jablky). Každopádně úspěch Juno ukazuje, že dnešním hitům schází realita a jemná člověčina. A když tu díru někdo zalepí něčím víceméně banálním, co hladí po srsti, poletují pozlacené sošky... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Úvodní animovaná sekvence byla vytvořena společností Shadowplay. Záběry chodící Juno (Ellen Page) se natočily na běžícím pásu, který byl později odstraněn. (Cheeker)
  • CD, ze kterého Mark (Jason Bateman) pouští písničku "Superstar" od Sonic Youth, je kompilace cover-verzí písniček The Carpenters s názvem "If I Were a Carpenter" (1994). (HappySmile)
  • Písnička, kterou spolu hrají Mark (Jason Bateman) a Juno (Ellen Page) je "Dill Parts" od skupiny Hole. Další píseň, kterou na konci hrají Bleeker (Michael Cera) a Juno je "Anyone Else But You" od The Moldy Peaches. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama