Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Elce pelce, do pekelce, chvilku horko, pak zas mráz. Život dělá kotrmelce, až si jednou zláme vaz. Krásné scenérie jižní Moravy, Bolkův silný přízvuk, roztomilý úsměv Zlatky Adamovské a hudba od Čechomoru sedící tomuto snímku jako hrnec na prdeli. Síla v obsazení, vtipný a pro mne celkem i netradičně pojatý příběh. To všechno je perfektní, ale co naplat, když to dohromady nefunguje, jednotlivé články se po čase poztrácí a po zhlédnutí filmu zůstane jenom ztuhlý úsměv na rtech a hluboká rýha na čele? Dušan Klein měl na place ty nejlepší herce české filmové a divadelní scény. Škoda, že duše jejich filmových protějšků zůstaly vesměs prázdné a jejich osudy lidsky nenaplněné. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu se dočkat zítřejšího večera, nebo spíš by se hodila rovnou natočená dvojka (červenýho). Prosím, Dušane, zabij mě svým briskním a břitkým humorem. Další důkaz, bohužel ne ojedinělý, že né jen zvučná jména budou zárukou úspěchu. Ze zvučných jmen samozřejmě vyjímám prasopsa Šimůnka, za něj beru Kleinovi poslední 1%. Žumpa bez děje. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Úplně nejhorší mi to nepřišlo, i když je to konina jak bejk. S Bolkem Polívkou je vždycky sranda a kvůli nádherné Janě Doležalové a scéně s Napoleonem močícím na pytle to na těch snesitelných 40% vyleze. V dnešní době v celku tradiční podívaná do deště a programového půstu. :-) Ovšem to není dobrá vizitka pro moderní filmovou situaci. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příliš natahovaná a naprosto zbytečnými postavičkami přehuštěná komedie, která by po pročištění nemusela být špatná, ale víc nudí, než baví. Hodnocení dám nadprůměrné proto, že když si všimnete té inteligentní a navíc i vtipné roviny, můžete se bavit. Nesmíte se ale babrat v tom, co tam sakra dělají Medvecká, Budař či Vojtek... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Starosta vesničky Zvěstova Touchyn (Bolek Polívka), který rok co rok navléká uniformu francouzského císaře Napoleona a se "svými" muži předvádí legendární francouzskou armádu se od starosty vedlejšího městečka Podolí (Marek Vašut) dozvídá, že tento rok je na roli Napoleona najat skutečný herec. To si ale Touchyn nenechá líbit, a přemluví i chlapi z vesnice, že tentokrát budou akci Podolí sabotovat. A aby nepřišlo celoroční úsilí nazmar, rozhodnou se uspořádat místnímu rodákovi Tomášovi svatbu s jeho francouzskou snoubenkou Claire ve velkolepém stylu... Na film jsem se dost těšil, neb se jednak natáčel v blízkém okolí mého domova (a v několika záběrech snad byla vidět i má víska) a jednak podobný svár proběhl asi před třemi roky mezi Tvarožnou a Slavkovem u Brna (že by inspirace pro tvůrce filmu?). Nicméně samotné zápletce bylo ve filmu věnováno minimum času, a více prostoru bylo věnováno "obyčejným" lidem - ale většina lidských příběhu byla pouze načnuta, aniž by byl kterýkoliv z nich nějak dokončen. K hereckému obsazení bych neměl větších výtek - Polívka se na roli Napoleona hodí dokonale, řekl bych že má i některé císařovy rysy. Ostatní jsou relativně OK, až na Vojtka, jehož roli jsem jednak nepochopil, a jednak byl úplně tragickej. Suma sumárum, film nikterak nevykročil ze šedivého průměru současné české kinematografie a na to že to měla být komedie, tak jsem se teda dvakrát nesmál .. škoda, z tématu by se určitě dalo vytěžit více (ale to by Dušan Klein nesměl chtít natočit nové Slunce, seno a ...)... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • V průměru filmaři natočili 760 metrů filmového materiálu denně a 45 záběrů. (DaViD´82)
  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)

Reklama

Reklama