Reklama

Reklama

Kamarádky na smrt

(TV film)

Obsahy(1)

Na východní frontě se tisíce žen zúčastnily bojových operací. Poprvé v historii válčení - pod sovětským velením - ženy dostaly do rukou samopaly, pistole, protiletadlová děla, granáty. Stovky žen vstoupily i do l. československého armádního souboru, kterému velel pplk. Ludvík Svoboda. Byla to strašlivá zkušenost, která ženy poznamenala. Některé z nich ještě žijí a dodnes z jejich vyprávění cítíme nekonečný smutek. Jejich příběhy a jejich životy jsou podivuhodné, tragické a neopakovatelné. Příběhy žen - veteránek II. světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

rt12 

všechny recenze uživatele

No tak já jako druhý komentátor , tyhle ženy za hrdinky považuji. Sama sebe si tedy nedovedu představit, jak někde trčím se sapíkem na hrudi, po pás ve vodě, nebo se tahám se zraněnými, či jsem v roli snajperky. Tyhle ženy s velkým Ž to vše zvládly a ještě mnohem víc. Mimochodem o tom, že v naší jednotce byly i ženy se jsem doposud zaznamenala snad jen v Návratu domů s Karlem Hogrem. Pro mě moc zajímavý dokument. ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

První komentátor chce říci pouze to, že je to velmi dobrý dokument, hodně drsný, ale výpovědí zajímavý. Nicméně netřeba považovat tyto lidi za hrdiny, nenávist proti nenávisti. Když oni nám věší kamarády, dáme jim taky přes hubu. Nicméně velmi zlé osudy žen. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Skvěle zrežisérovaný scénář psaný životem. Hrdinství československé východní armády generálů Svobody a Píky a úloha československých žen - velká témata, dá se bez jakékoliv nadsázky říci hrdinská. Ano, i my máme své hrdiny. Važme si jich. Postupně během času odcházejí jako před nimi legionáři prvního odboje. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama