Reklama

Reklama

Krev není voda

(TV film)
  • Česko Kosovo: Krev není voda (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 24 min

Režie:

Petr Jančárek

Obsahy(1)

Téměř milion Albánců byl vyhnán během etnických čistek ze svých domovů, ze své země. Většina se jich během uplynulých čtyř měsíců vrátila. Nacházejí svoje domovy a vesnice zničené, dlouhé týdny pátrají po svých blízkých. Odkrývají se masové hroby a mrtví se znovu pohřbívají. Autoři filmu zachycují snahy KFOR, mezinárodních organizací, českých vojáků i českých humanitárních pracovníků zajistit v Kosovu klid a postarat se o to, aby se přicházející zima dala přežít. Nevyslovenou otázkou těchto dnů zůstává, zda na teriotiru Kosova zůstane ještě někdo jiný než Albánci, a pokud ano, zda se podaří v multietnické společnosti nastolit normální vztahy. Pro Srby tu po tom všem nemusí být místo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ano, krev není voda a tohle není žádný dokumentární film. Tohle je naprosto zbytečné domácí video, kdy máte pocit, že bylo natočeno jen proto, aby měl >někdo< zase co (vy)dělat. Docela by mě zajímalo, na kolik tahle >práce< přišla. U těchto chytráckých >tunelů< ala ČT předpokládám řádově milióny těch našich veřejnoprávních kaček. Mohla za ty peníze být poskytnuta nějaká smysluplná pomoc lidem v tísni, že... :-/ ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

ze je genocida priserna vec, to je kazdemu jasne, o tom sporu Albancu a Srbu a valce v Kosovu jsem se vubec nic nedozvedela... ()

Reklama

Reklama