Reklama

Reklama

And When Did You Last See Your Father?

Trailer

Obsahy(1)

Film je dramatem o rodinných vztazích. Colin Firth si zahrál dospělého syna, který přijíždí za svým otcem, umírajícím na rakovinu, ve snaze srovnat si v hlavě vše, co se událo v jeho mladých letech. Celý život cítil křivdy, situace, které díky němu prožil, jej silně ovlivnily v budoucím životě. Film se retrospektivně vrací k zážitkům v minulosti, mají vždy více možností, jak je hlavní postava může chápat, nakonec se přeci jen rozhodne, jaký jeho otec byl. (Tomasso001)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

made1 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi filmy na podobné téma líbí. Většinou je to buď přímo city vydírající nebo pojaté jako večerníček před spaním. Když si ale uvědomíte, že to spěje k jedinému možnému konci, čímž se film netají, a dovolíte Firthovi a Broadbentovi, aby vám ho odvyprávěli, dočkáte se příběhu o rodině, která by klidně mohla být vaší - se všemi chybami i přednostmi. Velký dík Juliet Stevenson za malou, ale překrásně zahranou roli. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Colinu Firthovi umírá otec Jim Broadbent a tak u smrtelné postele vzpomíná na dětství strávené s otcem. A že jeho otec byl lhář, vypravěč přibravující si historky, podvodník, šetřílek, nevěrník a vůbec vždy od svého syna očekával něco víc. Ono to mohlo klidně fungovat jako Burtonova Big Fish, jenže tento snímek se tomu ani neblíží. Celou dobu totiž vidíme otce kritickýma očima syna, tedy jako člověka zlého, nepřejícného, nevěrného vlastní ženě, ulhaného a věčně nespokojeného s tím, co jeho syn dělá. Pak se divák sám sebe ptá, proč by měl takového člověka litovat, že umírá? Proč je jeho syn smutný, že umírá člověk, který mu celý život lezl na nervy (ano, i když to byl jeho otec)? Film se snaží od začátku do konce prosadit myšlenku: Kdy jste naposledy viděli svého otce? - tedy abychom si vážili lidí, co máme kolem sebe, abychom si vážili rodiny a především matky a otce a dávali jim lásku, dokud jsou zde s námi, ale podává to nepřirozeným a nuceným způsobem, takže jim to vážně nežeru. ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený komorní příběh, který ovšem doplácí na špatně zvolené výrazové prvky. Potěší vás hlavně Jim Broadbent v roli otce a kamera zabírající krásnou britskou krajinu. Scénář sice občas nezvládá dodržovat tempo, ale i tak vás čeká příběh hodný shlédnutí a zamyšlení, ikdyž nějaké finální resumé vypčpívá do ztracena. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Životní, vzpomínkové, emoční, rodinné × jednoduché. A i to možná bylo dobře. Krásný a jemně podaný film o rodinných vztazích, zejména o otci, matce a synovi. Je pravdou, že děj je jednodušší a člověk možná čekal více, ale i tak jsem po shlednutí nebyla zklamaná. Film byl nenásilný, komorní, nádherné prostředí, sympatické herecké složení od Colina Firtha, přes Jima Broadbenta až po Juliet Stevenson. ..a kdy vy jste naposledy viděli svého otce? ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Čakala som od tohoto filmu viac. Po podobne prežitej skúsenosti mi dosť prekážala určitá ničota a beznádej. A našťastie som nemusela riešiť dilemu nejakej tety a jej dcéry a odpúšťať otcovi jeho miestami nedôstojný život. Je to možno fajn film pre niekoho, kto smrť považuje za totálny koniec, ale názorovo sa so scenárom nezhodujem. Colin Firth si však zaslúži minimálne tie dve hviezdičky. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama