Reklama

Reklama

Strhující drama ve stylu temných povídek Edgara Alana Poea
John Vandermark je bývalý hudební skladatel, který se živí jako učitel hudby. Do jeho života se připlete Sebastian St. Germain, který o sobě prohlašuje, že je spisovatel. John z něj cítí velké ambice, a proto mu pomáhá jak jen může. Záhy však zjistí, že je zneužíván. Johnovo chování se velmi změní a Sebastian se dostane do řetězce těch nejpodivnějších zážitků. Jedná se o Johnovu pomstu, nebo jeho duševní chorobu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Cassovian odpad!

všechny recenze uživatele

Úplne nezvládnutý film, od prvého písmena v scenári až po vyumelkované kvázivygradovanie dejovej línie. Odhliadnuc od naivne nepremyslených detailov, ktoré defacto robia dej dejom, je tento výtvor poľutovaniahodný. Nedá sa uprieť isté herecké nadanie hlavného aktéra, ale to je to jediné pozitívum tohto filmu. Zopár drobných postrehov:1/ pán spisovateľ má jediný rukopis - nezmysel - a navyše ogebrený a správa sa k nemu priam trestuhodne. 2/ za celý čas nenapísal ani čiarku a všetky ceruzy sú nezastrúhané (nonsens) 3/ prvopis rukopisu je zanesený do vydavateľstva - na dosiaľ nepublikovaného autora sa všetci dívajú cez prsty, je teda viac než možné, že by takýto text nebol ihneď prijatý a ak tak, by musel byť excelentne napísaný, bez jedinej chyby, či už gramatickej alebo štylistickej. Nehovoriac o horibilnej sume za debut a okamžitej zmluve na ďalšie dva romány. Toľko k spisovateľovi. John - z naivného, milosrdenstvom voči úbohým troskám oplývajúceho muža sa odrazu stáva krvilačná beštia vyžívajúca sa v trýznení obete a aj po čine sa chová vyumelkovane a nadmieru nereálne. Vsuvky na začiatku filmu s "dámou" na toaletách boli priam absurdné. ˇ Nerád dávam filmu hodnotenie "odpad!", ale tento si ho zaslúži. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nevyzeralo to zrovna az tak hrozne, ale niekde sa stala chyba a film pokrivkava na roznych miestach vo filme. Zaradenie herca Boreanaza mi tam nejako nepasovalo, chcelo by to asi ineho herca. To sa zas neda povedat o hercovi Alanovi Cummingovi, tomu to pekne hralo a pasoval tam ako rit na serbel. Film trpi nedostatkom napinavej atmosfery, ktoru ani neni skoro vobec vidiet a ani pocut. V zriedkavych momentoch je aj vo filme nacrtnute komedialne citenie, kde som sa nad tym obcas usmial, ake je to trapne:) Film je tiez postihnuty amaterizmom a cely zlepenec sa ako tak drzi pokope, ktoremu vela nechyba aby sa zrutil ako domcek z kariet. ()

Reklama

CorvusBlek odpad!

všechny recenze uživatele

Dostal jsem tento film jako bonus k dvd s výborným snimkem Ondskan (Zlo mezi námi) a podle toho to také tak vypadá. Tak příšerné zpracování i na tv produkci jsem snad ještě neviděl. Už úvodní, poměrně dlouhý záběr na dvorek se zahradním nářadím mě dost zarazil o dalším pokračování radši ani nemluvě...Kdyby alespoň výkony herců za něco stály, tak by se možná dala částečně překousnout ta mizerná režie i kamera, ale tady se sešlo vše "pěkně" dokupy. Vydržel jsem se dívat cca 40min a pak dvd letělo z přehrávače takovou rychlostí, že možná některý ze sousedů z okna hledíc na stříbrný kotouč mihnoucí se vzduchem, jal se hlásit neidentifikovatelný létající objekt :)) Pro mě sračka roku... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

No ... tak tentokráte opravdu váhám, u mě je tento film na hraně blbiny a originality, spíše se ale přikláním bohužel k té první verzi, i když se Alan Cumming snažil. Takové přiblblé psycho ... A ani obsazení známými herci (seriálový krasavec David Boreanaz, Anne Heche či Karen Black, která si v 68 letech střihla roli děvky, ale po těch plastikách už spíše vypadala jako mikimaus, chudinka už je po smrti) mě nepřesvědčilo o tom, dát vyšší známky. Dobrý český dabing, kdy si dabéři i dabérky užili jadrných slov, což pro mě byla ta komediální stránka tohoto ne úplně podařeného filmu ... 3573 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Údajně se má jednat o hororovou komedii, ale do obou těchto žánrů má podle mě film hodně daleko. Spíše jde o psychologický thriller, který pojednává o homosexuálním skladateli, kterému rupnou nervy. Jeho změnu chování máme šanci sledovat pěkně pomalu a díky docela dobrému výkonu hlavního hrdiny se na to dalo i dívat. Ze začátku ze sebe dělal jen služku a svému chráněnci odpouštěl jeho večírkové manýry. Když zjistil, že ho jen využívá a za nic nezaplatí, tak po něm vystartoval. Poté co ho chce Sebastian opustit mu rupnou nervy a ze zamilovaného skladatele se stává sadistický tyran, který se nejprve uchýlí k psychologickému týrání, ale později vzduchem sviští rány smyčcem. Konec filmu mi přišel už naprosto nezajímavý a okopírovaný ze spousty různých dramat, které běží na Hallmarku. Jako by už autor chtěl co nejrychleji přiblížit konec a tak to pořádně odflákl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Když John (Alan Cumming) dává Sebastianovi (David Boreanaz) otázky, jsou kolem rozházené listy Sebastianovy knihy, ale pokaždé jsou jinak rozložené. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama