Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V podstatě jen tuctová kriminálka, kterou zachraňují skvělé výkony dvou hereckých legend - netřeba představovat. Přitom výsledek by mohl být mnohem lepší, kdyby scénář nebyl tak neskutečně prázdný, bez pořádné atmosféry, jediné nezapomenutelné scény a ani ten závěr nebyl tak překvapující jak asi měl původně být. Přesto díky nestárnoucí titulní dvojici určitě stojí za shlédnutí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer ak nie podpriemer...Righteous Kill sklamali. Hrozný scénar, réžia a taktiež technické prevedenie... tradičné charizma hlavných predstaviteľov niekam uniká, asi to bude zlým vplyvom prostredia. Na oko seriózna krimi, vo vnútri skazený Avnet. Známe tváre potešili, avšak nemôže byť úplne všetko postavené na hercoch. Tie "zmyselné dialógy" a slovné hračky mi vybili dych...5/10 3* zo súcitu k "dôchodcom"... ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak strašně, jak jsem čekal ... Žádný De Nirův ani Pacinův úpadek se nekonal, vše proběhlo vcelku rychle a bezbolestně, takže můžu doufat, že mi to zase rychle vyšumí z hlavy a udělá místo na něco hodnotnějšího. Jediným větším kiksem byl páně 50 centův tragikomický pokus o herectví - to se nasmějete, lidové vrstvy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +vidět pohromadě dva ostřílené veterány se jen tak nevidí, hodně dobrá a občas hodně dusná atmosféra, zajímavá kriminální zápletka -o něco slabší hudba, a méně akce než by se slušelo, některé dialogy zbytečné/// Docela jsem se těšil. Především kvůli obsazení, které málokoho nechá lhostejným. Příběh je potom vedlejší i když taky hodně důležitý a výsledek je tentokrát pozitivní. Bylo to zajímavé, napínavé a kdo se nechá překvapit, bude na konci hodně překvapen. Hlavně neříkejte, že jste to věděli./// Celkem 70%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama