Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

InJo 

všechny recenze uživatele

Až na posledních několik minut jsem se více či méně nudil. Avnet nedokázal z potenciálu herecké dvojice snů vyždímat v podstatě nic, co by stálo za řeč, což je dost tristní. NELÍTOSTNÝ SOUBOJ oplývá strhující atmosférou už když je v záběru jen jeden z nich, natož, když se pak spolu sejdou v proslulé scéně v kavárně. V OPRAVNĚNÝCH VRAŽDÁCH jsou spolu ve většině filmu a divák z toho přitom nemá vůbec žádnou radost či mrazení v zádech. Nemá totiž důvod. Jednak vypadají už dost staře (a já nepatřím k těm, kteří mají slabost pro detektivy - důchodce), ale především jim scénárista ani režisér neumožňují rozehrát nějaké oslňující herecké party a být tak znovu za filmové bohy. Tenhle film určitě není úplná katastrofa, ale popravdě řečeno moc nechápu, co si od něj Pacino s De Nirem slibovali (na jejich místě bych vzal roha jakmile bych v obsazení zahlédl "jméno" 50 Cent)... 40 - 50 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je pro mě obrovským zklamáním! Moc jsem se těšil na opětovné spojení mých velkých oblíbenců Al Pacina a Roberta De Nira a nevěřil jsem, že by snímek mohl být takovým propadákem ( podle místního hodnocení), ale opak byl pravdou! Co tento snímek nesmírně sráží je neskutečně špatný scénář Russella Gewirtze ( proboha jak tento chlápek mohl napsat scénář k filmu Inside man, to opravdu nechápu ) a vše je podpořeno snad ještě horší režií Jona Avneta. Nebo je to obráceně..... Tito dva by zasloužili zlynčovat do krve ( nebo spíše nechat je koukat na jejich snímek nonstop den v kuse) , protože s tímto ani takovéto hvězdné obsazení nemohlo moc udělat. Když se k tomu přidá ještě nefungující střih a hudba, která k filmu absolutně nepasuje, nemá se divák opravdu čeho chytit. Velká škoda! Robet De Niro se snaží seč síly stačí, ale Al Pacina jsem dlouho neviděl působit takovýmto " unaveným dojmem ". Jakoby se nechal otrávit tímto snímkem a rezignoval na vše..... Nezbývá než doufat, že " velký Marty " dá těmto dvěma ještě příležitost v nějakém mafiánském opusu, protože by to jistě stálo za to a tito dva by si to jistě zasloužili. Nikdy bych nevěřil, že filmu, kde hrají mí oblíbenci, dám tak malé hodnocení, ale nemůžu jinak! 2* a to pouze za spojení Al Pacina a Roberta De Nira! p.s.1 a tím koncem chtěl jako Jon šokovat........ to by musel být o dost zručnější fabulátor, aby to divák maximálně po třetině filmu neprokoukl! p.s.2 doporučuji se tomuto snímku opravdu vyhnout a šáhnout po ( dnes již kultovní klasice ) Heat od Michaela Manna. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva velcí herci v obyčejném filmu. Ani jeden z nich už není "kmotrem" a také jim chybí zdravá motivace. Z těchto důvodů ani nechápu, proč si dvojice Pacino-De Niro pro svou spolupráci vybrali natolik slabý film bez silných postav a scén. Jon Avnet vůbec nepřekvapil a další jeho film patří do obyčejného průměru. Righteous Kill je filmem, na který se pravděpodobně podruhé podívat chtít nebudete, protože k tomu není důvod. I když je závěr postaven na jediném zlomu, nepřijde vám překvapující ani podivný a možná jako já za něj prostě budete rádi (protože znamená konec filmu:). Je to určitě škoda, ale "kmotři" mají ještě pár let na nějaký společný film, který si zaslouží dvě takto slavná jména. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Diky filmovemu bohu :D, ze jsem se nenechal "navnadit" zdejsimi komentari, protoze s takovou bych tento dobry film nikdy nevidel. Je sice pravdou, ze scenar sel napsat lepe, ale ze vseho nejvice mi vadila radobyakcni kamera. Ale jinak? De Niro a Al Pacino jsou jako skvele sehrana dvojka, pro vtip nejdou daleko, ironicke ale i vazne pohledy hazou na potkani a s nicim se neparou. Zapletka od zacatku vypada jasne, mozna i proto zpocatku bude film pro nektere pusobit nudne, ale po pulhodine ho mate pod kuzi a rikate si, ze to prece neni mozne znat pachatele odpocatku. No neni, no :). Konec je predvidatelny jen z casti (potvrdilo mi to sest spoludivaku), coz je dobre. Shrnuto: dva vyborni herci, mirne podprumerny scenar, prumerna rezie, dobra zapletka, vtip i ironie, dobra kriminalka... ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je De Niro dotázán, zda se mu líbí nosit zbraň. Odpoví, že není nic špatného na střílení, pokud jsou zastřeleni správní lidé. Stejnou větu pronesl Clint Eastwood ve filmu Drsný Harry. (liquido26)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama