Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé. Televizní zpracování bez špetky originality, nápadu nebo atmosféry, a scénář vytáhli odněkud z kadibudky. Jasná linie příběhu nám ani nedává možnost tipovat, kdo je vrah, protože je to tak jasné hned od začátku, takže nám nezbývá, než si odškrtávat, co dopředu tušíme, a čekat na závěrečné, naprosto nepovedné a hloupé finále. Kdyby ty postavy byly aspoň životné, a ne jen nějaké plakáty, tak bych tomu konci možná - skutečně jen možná - věřil. Ale takhle je slabota a blábol. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Páni herci jako jsou Al Pacino a Robert De Niro, tak na ty je vždycky radost pohledět. Ať točí jakýkoliv žánr, tak vždycky jejich výkon je stoprocentní . Vím, že tohle nebude patřit mezi jejich nejlepší filmy, ale mezi ty nejhorší teda také ne. Já krimi opravdu moc nemusím, ale tohle mě prostě bavilo. Je pravda, že film nenabízí nic nového, pár filmů a seriálů trošku kopíruje, ale to se dá i odpustit, protože film docela dobře šlape. Jsem moc rád, že jsem viděl film dabovaný, protože dabing je v něm teda skvostný a také díky němu přidávám o i jednu hvězdu navíc. Kdybych to, ale sledoval v původním znění, dal bych určitě hvězdy 3 . ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Děj se točí kolem dvou postarších poldů, kdy na jednoho z nich se pokouší někdo hodit vraždy. Herecké hvězdy se protloukají rádoby drsnými dialogy, které moc nefungují a to v hodinu a půl trvající nudě. Chybí zde výraznější nápad, až příliš předvidatelná zápletka se plouží pomalý tempem k závěru, který je nesmyslně natahovaný a tam kde měl gradovat, tak vyzní naprázdno. Prokecá nudná záležitost......4/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pacino a De Niro, když se tito dva velikáni sešli naposledy, byl z toho nezapomenutelný Nelítostný souboj. Jenže od té doby už utekla pěkná řádka let a na jejich další společný počin se nejspíše co nejdříve zapomene. A bude to tak nejlepší. I když ne, že by za to mohli oni, to vůbec. Právě oni jsou snad jediným důvodem, proč tomu filmu věnovat aspoň trochu pozornosti a nebýt tam oni, tak bych asi usnul( i když hrajou vlastně jenom svůj standart). I tak jsem totiž do spánku neměl daleko. Righteous Kill je totiž snímek s velmi slabým scénářem a už klasicky nudnou režií Jona Avneta. Scénář je předvídatelný od pomalu od první scény, i když se snaží o opak. Víte tak přesně co se stane a jak to celé nakonec dopadne. S tím by se ale jakžtakž dalo pracovat, kdyby tomu režisér dal potřebnou šťávu. On tomu ale nedal nic. Žádný napětí, žádná akce, žádný pořádný emoce, prostě nic. Třeba ze samotného závěru se dalo vytěžit daleko víc a vrhnout se na to opět třeba takový Mann, tak by tam napětí a emoce lítalo po litrech. Takhle jsem si jenom řikal, ať už to zmáčkne ať to mám za sebou. Tohle byl prostě jeden velkej omyl, ke kterýmu nemělo radši už nikdy dojít a doufám, že se na něj co nejrychleji zapomene. A Al Pacino už by měl dát od Avneta ruce pryč, další jejich film už by jeho kariéra nemusela přežít. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by išlo o film so Stathamom a povedzme Grillom v úlohách, ktoré stvárnili De Niro a Pacino, išlo by o fajn nenáročnú policajnú oddychovku. Odpustili by sme jej aj zvrat na konci a všetky filmárske neduhy, ktorých je tu neúrekom. Slabé dialógy, béčkové spracovanie, odfláknuté finále a celková tuposť. Dokonca ani ústredné herecké duo nepodáva lepšie výkony než Lequizamo a Wahlberg. S odstupom času sa očakávania značne znížili, keďže je film už všeobecne považovaný za nepodarok, takže aj to hodnotenie treba chápať v rámci guilty pleasure, skutočne asi žiaden nový divák od Righteous Kill neočakáva druhé Heat. 50% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)
  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama