Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Satan 

všechny recenze uživatele

Kravina, která z počátku zavání opravdu nechutným humorem, ale postupem času nabírá na úderných fórcích a nekorektní zábavě. Usama v letadle, párty "dole bez", kyklop ve sklepě, ochotní negři a na závěr ultrazhulený Bush, který obyčejnou travku říznul koksem. Bohužel, těchto cca. 20 minut nemůže přebít hodinu a čtvrt trvající okořeněnou road-movie s klasickými premisami jako životní láska a přátelské neshody. I tak se jedná o slušnou porci neslušné zábavy, z nichž ostatně vždycky tahle dvojka těžila. [Přesná stopáž: 108 min] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo ten s tými očami? Je postihnutý?“ – „Je to Kórejec, pane.“ Pokračovanie podľa mňa milého originálu je v podstate rovnako vydarené (ak ste prvý diel pokladali za vydarený. Ja áno.). Ale sčasti ho pochováva zbytočná dĺžka (takmer dve hodiny!) a predsa len už aj na môj vkus miestami nechutné vtipy (vila s dievčatami dole bez je výborná len do chvíle, kým sa dole bez neobjaví aj hostiteľ). Na strane druhej, „prepad kvality“ nie je priepastný a takmer som si istý, že ak sa vám páčil originál, bude aj dvojka, ktorá ponúka veľa drsných vtipov, v čele s rasistickým tlmočníkom cez rasistického vládneho plešatého agenta („TOTO si myslím o Dodatku č. 5.“) po prostitútkami brokovnicou odpáleného Neila Patricka Harrisa ako Neila Patricka Harrisa. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je možná stejně dobrý, jako ten první, ale přijde mi, že se v něm míň hulí:-) Najde se tu opět pár povedených záběrů, jako třeba návštěva u myslivce:-) Docela hustý je také vrchní vyšetřovatel a nechybí starý známý z Hvězdné pěchoty:-) Byť je to dobrá komedie, jednička je lepší a nejde se i hodně jiných lepších...60% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar rozhodně není snímek, který si bez mrknutí oka zasluhuje plný počet hvězd, ale jedná se o solidní zábavu, která má několik příjemně překvapivých momentů. Tato až šokujícně nekorektní komedie začínáji, přiznejme si trochu jinak než jsme čekali. Zpočátku se totiž může zdát, že hlavním hnacím pohonem tu bude důraz kladený na fekální humor v těch nejméně vhodných okamžicích. Ale není to pravda. Jen co uběhne několik minut, dozvídáme se, že Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay je nejen komedie z příběhem, ale hlavně s dokonale uhozenou zápletkou, která dovede vytáhnout vtipy i z míst, kde bych je nikdy nečekal. Na jednu stranu se nejedná o žádný velký humor, ale jak řekl (napsal) EdaS spíš o "nezávaznou letní blbinu", na stranu druhou si nelze všimnou absolutně přesného timingu jednotlivých vtípků, které v celkovém kontextu fungují opravdu skvěle. Stačí se jen odreagovat a naladit se na správnou vlnu, Harold & Kumar, vám s tím však rádi pomohou. Komedie, překračující tabu, která si dělá srandu z věcí, o kterých se nevtipkuje. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám svým způsobem docela rád, dvojku jsem tedy očekával s mírnou natěšeností. Trochu mě útěk z Guantanáma zklamal. Z chytře laděné teen huličské komedie se za čtyři roky pod novým režisérským vedením stala teen huličská komedie, kde chytrost nahradily tělesné tekutiny a jiné hnusy. Občas jsem sice smíchy zařval (pohodář Bush, "kam utíkáte, my vám chtěli jen pomoct"), ale většinou zůstalo jen u kroucení krkem ze strany na stranu a pohledy na hodinky. Díky bohu alespoň za famózního Neila Pattricka Harrise, který je na celém filmu to nejlepší. Kdyby se celý film odehrával v duchu flashbacku z knihovny, asi by na jedničkou vysoko postavenou laťku její pokračování dosáhlo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Když jde Harold (John Cho) v letadle na záchod, Kumar (Kal Penn) má za hlavou modrý polštář. Hned v dalším záběru tam už není. (dan.pacino)
  • Počas práce na tomto projekte zahynul pri autonehode asistent produkcie Carol Trevino. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama