Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robustního herce, rybáře a celoživotního fanouška Slavie Čestmíra Řandu si připomeneme prostřednictvím archivních ukázek i výpovědí syna, manželky, kolegů a přátel. Možná za to mohou stále živá filmová a televizní díla, která sledujeme v reprízách, že nám připadá neuvěřitelná více než dvacetiletá vzdálenost od jeho smrti. Všichni si dobře vybavujeme herecké prostředky, které jej charakterizovaly, je toho ale hodně, co uslyšíme poprvé. Hovoří syn Čestmír, manželka Dagmar, politik Čestmír Císař, režiséři František Filip a Jaromír Pleskot a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čestmír Řanda, herec nepřehlédnutelné postavy a nádherně modulovaného hlasu, žil naplno – nejen na jevišti, ale také v soukromém životě. Bohužel, dokumentární portrét z cyklu Předčasná úmrtí se, jak už bývá zvykem, věnuje převážně rodinným a jiným historkám a na širší rekapitulaci Řandova hereckého působení v pražských i mimopražských divadlech, před filmovou kamerou či za rozhlasovým mikrofonem už nezbyl čas. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvedeno v rámci cyklu Předčasná úmrtí. Tradičně natočený dokument s velkou poctou vůči herci, který i malé role dokázal proměnit ve svůj koncert. Uvidíme spoustu autentických fotek, osobních videí i záběrů z filmů a divadelních představení. Mluví o něm jak rodina, tak hlavně režiséři. Hezké vzpomínání. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Reklama

Reklama