Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři muži a dvě striptérky se vracejí z mládenecké party v New Yorku a vstupují do stanice podzemní dráhy, která je již od sedmdesátých let uzavřená. V těchto uzavřených prostorách jsou svědky brutální vraždy dopravního policisty třemi neznámými útočníky a nyní jsou nuceni bojovat o své vlastní životy. Děj filmu se odehrává v reálném čase a čerpá z filmů Johna Carpentera a filmů jako je např. DELIVERANCE. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (71)

beso74 

všechny recenze uživatele

Režisér na práškoch dal dokopy scenáristu s alzhaimerom a kameramana s parkinsonom, aby vytvoril novodobé podobenstvo o staromládeneckej rozlúčke so slobodou. A výsledok? - Postavy sa pohybujú v kruhu, čo sa vlastne na obrazovke deje divák zistí len intuíciou, roztrasený obraz nie je miestami možné sledovať. Veľká škoda, solídne herecké obsadenie, temná atmosféra i niekoľko podarenejších strašidelných scén už nezachránilo výsledný dojem. Na margo Scotta Adkinsa, ako herec v neakčnom snímku určite nedosahuje kvalít mien ako napr.Breckin Meyer či Kip Pardue, navyše v roku 2008 bol totálne neznámou nulou, preto sa niet čomu čudovať, ako dopadol... ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb jak si rychlonožka Scott Adkins užívá na zemi v zaplivaném podzemí, aniž by tušil, že za pár minut přijde o hlavu. A já netuším, kde jsem tohle zase vyhrabal. Čtyři přátelé a dvě ženštiny se shodou (ne úplně logických) okolností dostanou z metra ven mezi koleje, kde zanedlouho pochopí, že trojice dredatých individuí s mačetami a kopími potřebuje maso pro své psy. Ideálně čerstvé lidské. Snímek se hodí tak do přelomu osmdesátých a devadesátých let, kde bylo podobných výplachů nespočet, jenže měli (ze šesti) aspoň jednoho trochu uvažujícího kusu na porážku a neměli pološílenou kameru. Btw. není nad emotivní vzkazy těsně před smrtí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní metronaháněčka, který by sice prospělo víc světla a míň klepající se kamery, ale i tak se jedná o celkem stravitelnou jednohubku. Sice se tu lepí jedno klišé na druhý a navíc bandu mladejch a protivnejch prchajících Amíků jsme tu měli už stokrát, jenže pořád se něco děje, drží si to tempo a stopáž je celkem příjemná. Žádnej zázrak, ale těch 60% tomu dam. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušná oddechová řezničina s prasáckou parkinsonovskou kamerou (za tu bych kamenoval) a našlápnutým hudebním doprovodem. Skupinka mladých lidí vystoupí z metra v podzemním labyrintu poté, co jedna z pasažérek usoudí, že je obtěžována, a použije obranný plyn, který však učiní prostor vagonu neobyvatelným. Samozřejmě nikdo z nich netuší, že v podzemí žije trojice neandrtálců, co krmí své psy masem náhodných zabloudivších obětí. A tak se sekají hlavy, propichují těla, vytahují střeva...mačety a kopí se míhají, rudé gejzíry stříkají, prostě klasické béčko z oblíbeného metra. Hlavní postavy se chovají po většinu času dementně, a tak jich divákovi líto není, naopak se těší, jak budou brutálně zmasakrovány. Třeba takové roztrhání psem je vyložená chuťovka. Velmi mne potěšil konec (zaslouží si hvězdu), jelikož jinak to ani dopadnout nemohlo. A tvůrci naštěstí nepoužili klišé - nakonec zůstane blbá blondýna, ba co víc ho důsledně popřeli. Varování: film je naprosto nevhodný pro epileptiky...p.s.měl jsem neskutečnou smůlu na čuňácké titulky... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, hororové tvůrce už značně obehrané prostředí metra stále láká. Režisér Peter A. Dowling si sepsal vlastní scénář a známé herce, jako je Kip Pardue, Breckin Meyer nebo Vinessa Shaw, poslal do podzemky svést nerovný boj s tlupou primitivních lidí obývajících newyorskou podzemku. Ti sice na svůj zevnějšek moc nedbají a ani si s nimi moc nepokecáte, zato se však umí perfektně ohánět mačetou a občas jejich práci za ně dodělají psi. Sice jsem se nenudil a po 20 minutách (mimochodem - ty spolu s úvodní scénou s prchající dívkou po jezdících schodech spíše odradí než navnadí) film nabral solidní tempo, které však bylo největším pozitivem. Herci byli mdlí a zajímavější záporáky si pro samou tmu nešlo pořádně prohlédnout. Provedení vražd bylo slabší, většinou byl vidět jen proud krve z oběti v barvě rajčatové omáčky nebo evidentně umělá odseknutá hlava. Rovněž nebylo jasné, za jakým účelem pořádají hon na zbloudilé občany a jak to, že jejich existence v podzemce zůstala tak dlouho utajena veřejnosti, nebo jak je možné, že naši lovení hrdinové tak dlouho nebyli schopni najít východ. Těch nezodpovězených otázek je na jeden film poměrně hodně. Dialogů bylo naštěstí poskrovnu a nápad s primitivní sebrankou, jejíž původ zůstal utajen, se dal využít i lépe, ale přesto nuda nehrozí. A proto se dá film zařadit k tomu lepšímu, co bylo v rámci hororového žánru z prostředí podzemní dráhy natočeno. 60% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama