Reklama

Reklama

VOD (1)

Janovi (Lars Brygmann) se v životě moc nedaří, a tak začne chodit na skupinovou terapii, kde se spřátelí se dvěma muži. Když je pak jednou pozve domů, převrátí se mu život vzhůru nohama. (Netflix)

Recenze (5)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Panebože! Co se ti stalo, Jane?!“ - „Vrazil jsem do posuvných dveří. Není to tak hrozné, jak to vypadá.“ - „Proč se ti to pořád děje?“ - „Jak to myslíš?“ - „Minulý týden to byly taky dveře.“ - „Jo, dveře…teď to ale byly posuvné dveře, Karin! To se nám aktivním lidem stává. Jo a máš nakřivo jmenovku!“ Nejzajímavější věc na filmu je zároveň jeho největší slabostí, a to přelévání sympatií publika ohledně hlavního hrdiny Jana a jeho ženy Bente. Zdá se fajn, že si divák potvrdí, že nic není černobílé, věci je potřeba vidět v souvislostech, ale díky tomu není tak lehké s Janem více sympatizovat (jakkoliv se právě Brygmann do této role dokonale hodí). Zaslouží si jeho chování omluvu? A co jeho žena? Krom tohohle dilematu a neustálého upravování si názoru je snímek pořád vcelku fungující tragikomedií, která občas nabídne i nějakou tu hořce humornou situaci (krásné absurdní samotné docházení oběti násilí na terapie pro agresory), ale mnohdy hned na to přijde zvážnění. Paprika Steen mi už dokázala, že umí i jako režisérka, ale tentokrát to budou jen slabší 3*. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Bylo to...bylo to, tak nějak divné, přitom zábavné a zároveň smutné...No zřejmě to nepatří k nejlepším filmům Skandinávie i když herce znám ze spousty jiných filmů, především hlavní manželskou dvojici, kde Lars Brygmann hraje v "Dicte kriminální reportérka" a Sidse Babett Knudsen ve vynikajícím seroši "Vláda". Nicméně není to úplně blbý film a asi na něj ještě dlouho nezapomenu. Za mě 75% ()

Amasonia 

všechny recenze uživatele

Film bych nezařazovala do kategorie romantika. Spíš je to drama s komediálními prvky o toxickém manželství dvou odlišných lidí, kteří spolu nejsou šťastní, ale zároveň se mají rádi. Líbil se mi vývoj děje, která využívá tématiky "každá mince má dvě strany", takže z počátku nešlo odhadnout, jak film dopadne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama