Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mne dokáží po celou stopáž udžet v pozoru, nenudí mne a ještě se mohu kochat příjemnými záběry (v tomto případě tři hlavní roštěnky v sexy oblečcích), takže proč ne. Je zde sice pár WTF scén, ale jinak je dle mého názoru snímek natočen velmi zručně, líbivě a hlavně bez hluchých míst. Ke konci mi svou gradací trochu vytanula na mysl Disturbia, zápletkou a finálním rozuzlením jsem rozhodně nepohrdnul... takže asi tak. Pro fanouška cool moderních hororů s dobrou pointou jasná páka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný horor s dobrou, ale už nie celkom originálnou pointou. Herecké výkony sú presvedčivé, D.Strathairn je presvedčivý vždy a v tomto filme, hoci na malom priestore, to potvrdzuje. Nie je to krvák, hoci aj k tomu trošku dôjde, ale nie je to ani ducharina. Skôr ako horor pripomína mrazivý thriller s prvkami hororu. Krátke, svižné a účinné. Film 80%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už veľmi veľmi dlho ma sklamáva väčšina hororov s áčkovým obsadením. Príliš nízke hodnotenie im udeliť nejde, pretože to má luxusný vizuál a hrajú v tom dobrí herci, ale scenár väčšinou nestojí ani za dve eurá. Pôvodne som chcel napísať niečo v štýle "toto sa môže páčiť iba človeku, čo v živote nevidel žiadny horor.” To by bola pravda tak z polovice. Nato je technická stránka až moc dobre zvládnutá, hudba funguje, kamera robí čo môže (a dosť tomu pomáha) a halucinácie sú (ešte raz) luxusne natočené. Ale preboha, je nejaká šanca aby to bolo ešte predvídateľnejšie?Záverečnú pointu odhadnete maximálne behom prvých piatich minút (pri prvom zábere na... nechcem spoilerovať) a až na malý záblesk nádeje niekde ku koncu (ktorý nás mal zhruba na dve minúty zmiasť), sa to celé vyvíja presne a úplne tak ako čakáte. Pred začiatkom tohto filmu by mal byť uvádzaný nadpis SPOILER. 50%. Hriech obsadiť Strathairna do filmu v ktorom nemá čo hrať. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Milionkrát ohraný námět s nezvaně ,,šokující" pointou. Za poslední dobu jsem viděl s tímto rozuzlením filmů nespočetně. Takže originalita - nula. Herecké výkony na úrovni, atmosféra kolísavá, ale slušná. S hororem to nemá takřka ( kromě občasného výskytu nějakého toho ,,dream boogeymana", který zde ale moc nehraje roli ) nic společného. Jde spíš o psychologický thriller o jednom ( abych úplně nespamoval nebudu říkat název,i když... ) hnusném duševním onemocnění, které tíží svět věky věků. Znám daleko DALEKO lepší kousky s touto tématikou, tohle je vážně těžký průměr. 2,5 % ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)

Reklama

Reklama