Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cink, cink...bu-bu-bu! Předně musím napsat, že originál jsem neviděl, jelikož asijské duchařiny mě moc neberou (snad kromě Kruhu, viděl jsem jich ale dobrou dvacítku) - všechno je tak nějak na jedno brdo. První polovina je průměrné psychologické drama, kdy bubáci vzbuzují spíše úsměv - mrtvá matka ukazující na svoji vražedkyni snad nevyděsí ani malé dítě. Kdyby se film obešel bez bubáků zcela, byl ještě o třídu lepší. Dobrá kamera, zdařilá hudba a obstojné herecké výkony nakonec udrží pozornost i na začátku. Pravý thriller se rozjede s odjezdem otce. Atmosféra houstne a nastává boj na život a na smrt. Finiš a pěkný závěr zvedly mé hodnocení. Zajímavé, nejstrašidelnější jsou na první pohled tak obyčejné scény, jako je ta s pytlem na odpadky v kuchyni... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Po ne příliš vydařených výsledcích z výdělků v zámoří a vcelku průměrné kritice jsem očekával další podprůměrný asijský remake pro teen publikum, ale z výsledku jsem rozhodně překvapen. Herecké obsazení je složeno na rozdíl od konkurence překvapivě z herců, lokace jsou velmi líbivé, hlavní hrdinka ke zulíbání, hudba fenomenální a pointa (sice posté, ale posté dobře) mě opět přichytila nepřipraveného. To by byly všechny klady, na druhé straně barikády stojí příběh, který je na pár místech vyloženě nesmyslný a určitě mu neprospělo, že byl přetvořen vlastně jen kvůli té pointě. Originál jsem neviděl, prý je o něco složitější, tak si jej zkusím sehnat, ale Příběh dvou sester se dle mého povedl více než dobře, tak nějak na tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem měl pocit jako bych to viděl snad už tisíckrát. Tohle téma je už prostě vytěžený a američtí tvůrci by si měli konečně uvědomit, že to dávno nefunguje. Při začátečních titulcích jsem věděl, co se stane v půlce filmu a v půlce mi bylo jasný, co se bude dít na jeho konci (ten chtěl bejt šokující a nepředvídatelnej, v jeden moment to i fungovalo). Děj byl dost chabej a jak už to tak bývá u těhlech filmů zvykem i předvídatelnej. Typická šoku chtivá atmosféra vůbec nezabírá a typický neefektní lekačky jsou spíš pro smích, než pro navození strachu. Chtělo by to už konečně s tímhle žánrem nějak pohnout kupředu, pokud nechcem, aby další film skončil nedej Bože v odpadu. Tohle jsou ještě jakž takž dvě hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby místo těch snových rádoby staršidelných vizí tam narvali tuny sexu, když už jsou tam takový tři ultrasamičky. Tomuhle já říkám mrhání potencionálem. Opravdu věčná škoda, že natáčení filmu nenabídli mě a s ohledem na ty tři krásný holky, bych si ve filmu samozřejmě přisoudil také hlavní roli. Na začátku filmu bych zavraždil všechny mužský postavy a potom bych se už nerušeně a velmi podrobně zaměřil na tři zbývající ženské postavy. To by bylo nezapomenutelné natáčeníčko. Je zajímavý, že když vidím v hororu hezký holky, mám v hlavě vždy vlastní a mnohem kvalitnější scénář. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rok po smrti svojej matky sa Anna vracia domov z psychiatrickej liečebne, kde skončila kvôli svojmu katastrofálnemu stavu. Doma na ňu čaká obrovské prekvapenie. Zdá sa, že všetci okrem jej sestry Alex na tragickú udalosť zabudli. Sestry ale svoje opätovné stretnutie využijú k tomu, aby zistili, čo smrť ich matky naozaj spôsobilo. Všetky stopy vedú k novej družke ich otca. - Pozeral som to dnes už po tretí raz v živote a som velmi rád, že aj napriek tomu, že už poznám celý príbeh a viem, o čo celý čas ide, to stále funguje a záver je velmi dojemný a nepríjemný v jednom. Vyniká hlavne perfektná hudba pána Christophera Younga a vynikajúca réžia bratov Guardových. A týmto sa dostávam k zaujímavej záhade, na ktorú som prišiel. Zdá sa, ako keby títo talentovaní bratia, ktorí dokážu vytvoriť dosť hustú hororovú atmosféru aj za denného svetla, po dokončení projektu zmizli zo zemského povrchu, pretože už takmer desať rokov nič nenatočili. Podobne to je aj s hercami, z ktorých drvivá väčšina sa už v horore viac neobjavila. Som ale rád, že som sa k tomuto vrátil a v budúcnosti tých zhliadnutí zrejme ešte pribudne. + Jesse Moss + herec z Final Destination 2 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama