Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na břehu řeky Temže, se stane několik vražd. Bývalí sportovní novinář, se začne o případ zajímat a na vlastní pěst se snaží zjistit, kdo že se skrývá za tak hrůznými zločiny, jejichž jednou z objetí je i jeho kamarádka. Z případu se stává jedna velká hádanka. Ovšem není v tom sám, případ mu pomáhá vyřešit náhle objevený tajemný příběh, sepsaný vlastní rukou samotným Charlesem Dickensem. (maverick10)

(více)

Recenze (6)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra tohle mě překvapilo. Kvalitní kriminálka, tak jak to v Anglii prostě umí točit. Příběh sice místy trochu překombinovaný, ale nakonec to do sebe všechno zapadlo. Jenom ten Vinnie Jones si nejsem jistý, jestli se do podobné role hodí. Ne že by hrál vyloženě špatně to zase ne, ale spíš mi pasuje víc na takový ty nejrůznější bouchače a mafiánský zabijáky než na uhlazenýho hlavního hrdinu. Jinak, ale dobrej film. Nenudil jsem se u něj a to si myslím, že je to hlavní a nejdůležitější.70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

O tom, jak nějaký novinář pátrá po pachateli vražd, bylo natočeno už mnoho filmů a samozřejmě různých kvalit. Takovýto motiv přináší i tento snímek, který je ozvláštněn tajemstvím točící se kolem rukopisu jednoho z největších romanopisců 19. století, Charlese Dickense. Minulost se tak se současností pojí, neboť vraždy jsou s tímto rukopisem velmi spojeny. Příběh je hodně vykreslen na detailech, které jsou hlavním zdrojem informací, takže divák musí snímek velmi pozorně sledovat pro pochopení stavu věci. Periferní znaky jsou vykresleny dobře, čímž realistický pocit příběhu umožní přijmout propojení dvou období dohromady. Směr snímku je téměř bezchybný. Příběh se buduje pomalu a nechává diváky vtáhnout do světa, který byl tímto vytvořen. Ona pozornost je skutečně na místě, protože právě kombinace moderního prostředí s dobovým může neočekávaně přinést něco drobného v rámci zvratu či vysvětlení určité maličkosti táhnoucí děj ve svém vývoji do svého závěrečného odhalení. . Snímek v lecčem poněkud zvláštní a tak spíše jen pro určitý okruh diváků. V jistém smyslu zábavný, ale jinak spíše vážný příběh, který v rámci svého zaměření nemůže fanoušky detektivních příběhů s určitou záhadou zklamat. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na pozadí histórie Charlesa Dickensa a jeho dávno strateného príbehu sa odohráva tento zaujímavý, miestami až dobrodružne pôsobiaci thriller zo súčasného Anglicka. Majiteľka baru sa dostane k doposiaľ nepublikovanému Dickensovmu rukopisu, no onedlho je zavraždená. Odhaliť dôvod sa snaží jej kamarát, problémový novinár, ktorého hrá Vinnie Jones. V bare sa zvykli zabávať aj riešením hádaniek a teraz sa pred ním objavila jedna veľká, až do histórie siahajúca. Napriek tomu, že filmík má dosť pomalé tempo a miestami je vyložene rozvláčny, bavil ma po celý čas. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Možná měl být film pojmenován "TheRiddle of the Riddle", protože těch záhad je zde skutečně přehršel. Spíše než drama a thriller bych klasifikoval jako moderní detektivku (s politickým pozadím) A někdy se v nich divák trochu ztrácí. Ale jinak britský trhiller ve slušné kvalitě a přinášející téměř 2 hodiny napětí, ženoucí vás k závěrečnému "whodunit" (britská stopáž filmu je 117 min) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vinnie alá Columbo? Tak tohle mi nesedi. Nezáživná krimi, ktera se s ubyhajicim casem stava vice a vice nudnou zalezitosti. S blizicim se koncem se stale objevuji nova a nova tajemstvi, ktera se stavaji jen nesmyslnou natahovanou uz tak ubijejiciho pribehu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama