Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (313)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro Katherine Heigl je i 27 šatů málo. Vypadalo to, že se v žánru romantické komedie konečně dočkám něčeho nového, ale zase chyba lávky. Stejné situace, jaké už tady byly nesčetněkrát, ale jen je tvůrci šikovně zakamuflovali. Jejich dovednost jim přesto vydrží asi jen do poloviny poměrně dost obsáhlého filmu. Dobrou ruku měla režisérka při volbě hlavních představitelů. Herci si nijak nepřekáží a dokonce se dá napsat, že hrají a ne jen odříkávají texty za honorář. Přesto film mohl být sestříhán na kratší stopáž, aby vynikly některé zábavné pasáže, které při svém potenciálu mohly být ozdobou snímku. Vyšel z toho celkem ucházející film, u kterého se zrovna smíchy nepotrháte, a jak už jsem se zmínil, ani nějakou mimořádnou tvůrčí invenci nelze čekat. Film si celou dobu pluje v jednom pohodovém tempu, ale dvě tempa neudělá ani za nic. Takhle se připravil o to zařadit se ve svém žánru na předních příčkách. Na své zdatnější žánrové soupeře se ještě má co dotahovat a to hlavně ve finiši, protože tam mu znatelně došly síly. Mé hodnocení: 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vždy ocením, když se podaří příjemný a svěží romantický film. Na tomto poli už snad nejde vymyslet nic nového, a i proto jsem rád, že se zase po delší době podařil milý hezký film, který ukazuje upřímnou lásku jako velkou hodnotu v životě obyčejného člověka. Film, který nenudí především díky okouzlující a přitom zcela přirozené Katherine Heigl, je tím pravým pro dlouhé letní večery. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná a průměrná komedie, která neurazí ani nenadchne. Opravdu k Tomu nemám co říct, snad krom toho, že soundtrack je naprosto otřesný. Horší popovky, ze kterých se mi křivil obličej při každé scéně, vybrat nemohli... Jinak ničím zvláštní. Ani herecké výkony nebyly nijak dech beroucí. 2* (Vlastně jediné, co mě na tom filmu zaujalo bylo to, že si Malin Åkerman a Judy Greer "spolu zahrály" v epizodě Himym "The Bride", což mi přišlo krásně pádné...) ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Hezká romantická komedie na odreagování. Koukat se na Katherine Heigl je vždycky příjemné a tady se člověk ještě ke všemu kouká na hromadu svateb, což je další velmi příjemná věc :o) Jediný takový nedostatek je, že zápletka je značně neoriginální, protože to, že muž využívá ženu a v tom se do ní zamiluje a nakonec se o využívání dotyčná doví je stará věc použitá už v mnoha filmech podobného typu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Katherine Heigl si pro sebe vytvořila škatulku. Její obličej - a vlastně i celé tělo - se pro romantické komedie očividně hodí. Nejspíš jí to nevadí, protože jejím dalším filmem by opět měla být komedie, která se nám docela hodí i názvem - "The Big Wedding". "27 šatů" už je trochu starší kousek, ale také tu jde o svatby. Jane je tou ženou, která vám dokáže zařídit svatbu od prvního krůčku až po ten úplně poslední. Jako plánovač je naprosto dokonalá, jen je tu jeden problém. Nedokáže si pořádně naplánovat svůj vlastní život, čímž samozřejmě myslím život intimní. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/27-satu-2008-40.html ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Poté, co Jane (Katherine Heigl) Kevinovi/Malcolmovi (James Marsden) u sebe doma udělá přehlídku družičkovských šatů, povídají si. Jane má přitom nohy položené na konferenčním stolku. Kevin ji při rozhovoru nečekaně vyfotí, načež se Jane zarazí, nohy sundá a na stolek odloží sklenici s vodou. Při dalším záběru z dálky má Jane ale nohy opět položené na stolku a sklenici v pravé ruce. (Anyk)
  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)
  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)

Reklama

Reklama