Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ OK, nebyl to film pro mne a věděl jsem to, ještě než vůbec začal. Koukal jsem na to s přítelkyní. Ale sakra když napíšu, že je to KOMEDIE, tak bych se měl sakra obtěžovat dát tam aspoň jeden vtip. Aspoň jeden. Copak tvůrcům nedochází, že na tyhle filmy občas koukají PÁRY? A že i ten chlapík by se chtěl občas zasmát? Je to fakt tak přehnaný přání? Nebo tam ty fóry někde byly, a já si jich, tupec, nevšimnul? Teď jsem kouknul, co ještě režisérka tohohle veledíla natočila a vida - Step Up! Tak tím se to vysvětluje... Jediné pozitivum je, že při tomhle trendu už to snad nemůže být horší. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od reziserky Anne Fletcher som videl podobnu romanticku komediu NAVRH (2009) so Sandrou Bullock, ktora sa mi pacila omnoho viac, ale ani tato komedia nie je uplne na zahodenie. Cely film som premyslal, z ktoreho filmu mi bola znama Malin Akerman, hlavne ked mala hystericky zachvat hnevu, az potom som si spomenul na komediu s Benom Stillerom TESNE VEDLE (2007), kde si zahrala jeho chvilami otravnu priatelku alebo manzelku, uz si nepamätam presne. Katherine Heigl a James Marsden boli celkom sympaticki a hned od zaciatku mi bolo jasne, ako by to malo dopadnut, aj ked cely cas miesal karty jej sef Edward Burns. Je to klasicka romanticka komedia, ktora nic nove nepriniesla, ale je natocena cisto len pre zabavu, takze 3 hviezdicky. __________ Katherine Heigl - (Jane) +++ James Marsden - (Kevin) +++ Edward Burns - (George) +++ Malin Akerman - (Tess) +++ David Castro - (Pedro) +++ ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

And they lived happily ever after. Jasně, že hned člověka napadne, jak to asi skončí, ale who cares?! Já tedy ne, protože tohle je přesně typ filmů, který já miluju, a 27 šatů je skvělý film. Dobře, nejspíš na to bude mít vliv, že James Marsden je tak strašně k sežrání a Katherine Heigl jedna z mých oblíbených hereček. Ale nejde jen o to. Je to romantické, tak, že se člověk musí usmívat a prožívat to, je to vtipné (a to vážně, u "Benny and the Jets" scény mám vždy záchvat smíchu i po desátém shlédnutí) a má to dobrý konec. Co víc chtít. Akorát by tam nemusela být Malin Akerman, ta mě tam irituje, a navíc její postava je otravná, vždycky dostane, co chce a ještě z té hádky s Jane vyleze vlastně jako ta hodná. A skoro mi bylo líto, když Jane ty šaty vyhodila, já bych si nechala tedy aspoň nějaké. Nejlepší scény - už zmíněná barová seance a B-b-b-Benny and the Jets a hádka v autě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako vždycky, končí to jako vždycky a já jsem spokojený... jako (skoro) vždycky. Ne, nehodlám se přít o to, že je 27 šatů mixem těch nejohranějších klišé, kterých se stihlo během bohaté filmové historie nahromadit víc, než by bylo zdrávo, ale říkám si, proč do toho rýpat, když to funguje? 27 šatů nechtělo být ničím víc než 100 minut dlouhou romancí pro křehké dámy a pány a pakliže to přenádherné Katherine Heigl s odvázaným Marsdenem funguje, nemám s tím filmem sebemenší problém. Jistě, za týden o něm nebudu mít ani páru, ale rozhodně si budu pamatovat, že jsem neodcházel ze sálu zklamaně či nedej bože uraženě. Naopak jsem měl hned o něco veselejší den. Úkol splněn. :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro Katherine Heigl je i 27 šatů málo. Vypadalo to, že se v žánru romantické komedie konečně dočkám něčeho nového, ale zase chyba lávky. Stejné situace, jaké už tady byly nesčetněkrát, ale jen je tvůrci šikovně zakamuflovali. Jejich dovednost jim přesto vydrží asi jen do poloviny poměrně dost obsáhlého filmu. Dobrou ruku měla režisérka při volbě hlavních představitelů. Herci si nijak nepřekáží a dokonce se dá napsat, že hrají a ne jen odříkávají texty za honorář. Přesto film mohl být sestříhán na kratší stopáž, aby vynikly některé zábavné pasáže, které při svém potenciálu mohly být ozdobou snímku. Vyšel z toho celkem ucházející film, u kterého se zrovna smíchy nepotrháte, a jak už jsem se zmínil, ani nějakou mimořádnou tvůrčí invenci nelze čekat. Film si celou dobu pluje v jednom pohodovém tempu, ale dvě tempa neudělá ani za nic. Takhle se připravil o to zařadit se ve svém žánru na předních příčkách. Na své zdatnější žánrové soupeře se ještě má co dotahovat a to hlavně ve finiši, protože tam mu znatelně došly síly. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)
  • Poté, co Jane (Katherine Heigl) Kevinovi/Malcolmovi (James Marsden) u sebe doma udělá přehlídku družičkovských šatů, povídají si. Jane má přitom nohy položené na konferenčním stolku. Kevin ji při rozhovoru nečekaně vyfotí, načež se Jane zarazí, nohy sundá a na stolek odloží sklenici s vodou. Při dalším záběru z dálky má Jane ale nohy opět položené na stolku a sklenici v pravé ruce. (Anyk)

Reklama

Reklama