Reklama

Reklama

Au!

(TV film)

Obsahy(1)

Mlácení, kopání, údery pěstí, týrání bolestí, týrání hladem, týrání psychické. Pistole, nože, či jen pěsti. A původci toho všeho utrpení jsou ti nejbližší. Manželé, partneři, milenci... Podle dostupných statistik to zažila skoro každá třetí žena. Podle dostupných statistik... Kolik je však těch, které žádné statistiky podchytit nemohou. Mlčí totiž. Veškeré utrpení se odehrává za pevně zavřenými dveřmi. Doma. A ony se za to stydí. Otevřít ty dveře. Otevřít ústa. Promluvit. Říci pravdu naplno. Jen jen málo těch, které se k takovému kroku odvážily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach, jo. Jako člověk, kterýmu se hnusí vulgárně agresivní chování mužů vůči ženám jsem nesl tento dokument fakt těžce. Poprvé v životě se stydím za to, že jsem chlap. Ne přímo za ten fakt, ale za to, že jsem v té samé kategorii s takovejma onucema, s takovejma bestiema. Apeluji na naše zákonodárce, ať přestanou alespoň na jeden den krást a lhát a udělají takové zákony, které dokáží chránit naše ženy, naše matky, protože je to ostuda celé této země, když se těmto hruzám pacháných na ženách nedokáže zamezit. Mám osobně návrh na takovej zákon, pověsit ty zmrdy za ptáky a ustřelit jim koule. Chtěl bych ještě říci, že všechny ty ženy, které vypovídaly v tomto dokumentu hrozně obdivuji, musí to pro ně být psychicky neskutečně bolestné o těchto zážitcích vyprávět na kameru a já jen doufám, že ne zbytečné. Jako chlapa mě to opravdu strašně mrzí a pokud si to bude číst nějaká žena z tohoto dokumentu a nebo jiná týraná žena, může to klidně brát jako vzkaz. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

to je přesně ten typ dokumentu, který ženskou mého ražení dokáže pěkně nasrat!! pokusí se mi někdo vysvětlit, jak je možné, že takové parodie na chlapy (v jednom případě se ani nejednalo o člověka, ale o prachsprostou lidskou svini - modří vědí..) vychovávají mimo jiné ženy??? hnus, velebnosti, hnus.. doufám, že naše společnost se dostane z letargie a náš stát, policie a zákonodárci se postarají o to, aby ženy a jejich děti nemusely trpět pod "pevnou rukou" nějakého zamindrákovaného hovada... ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Charakteristické rysy domácího násilí, které potvrzují výpovědi hrdinek tohoto dokumentu, jsou: 1. opakovanost a dlouhodobost násilí, 2. stupňování násilí, 3. neveřejnost násilí a spojená s tím bezmoc obětí, 4. zřetelné rozdělení na týrána a oběť a jejich jakási vzájemná zvracená spoutanost, závislost a hlavně 5. nenapravitelnost násilníka. V tomto případě je lidové rčení "Třikrát a dost" chybné a správné rozhodnutí – skoncovat, odejít, nedoufat v nápravu charakteru a situace – má přijít hned po prvním projevu psychického či fyzického týrání. Šlapání po důstojnosti slabšího je totiž nemoc a droga, na kterou neplatí uchlácholení ani vstřícná láska. Zde se neprotivení zlu násilím nepřivede k osvobození podobně jako v koloniální Indii. Špatné je, že společnost a její instituce, které mají chránit občany před nepravosti, jsou nedostatečně aktivní a místo předcházení domácímu násilí zpětně řeší jen některé důsledky páchaného zla. Řešením je široká osvěta, preventivní kontrola a důsledný postih pachatelů, účinná legislativa, právní a sociální poradenství a podpora obětem, společenské odsouzení tyranů atp. ___ Tento dokument je rozhodně přínosem pro téma domácího násilí. Jen mne poněkud zaráží jeho název, který za prvé nevhodně evokuje latinské označeni chemického prvku Aurum (zlato), kdežto o žádné zlato se v tomto případě nejedná, a za druhé zlehčuje téma i problém násilí, protože "au" je citoslovce bolesti příliš krátké a snesitelné, kdežto film vypráví příběhy, ve kterých jsou lidé často donuceni bolestí křičet a dokonce i umírat. ___ A ještě jeden aspekt – jazykový. Použitím přivlastňovacích koncovek v příjmeních (tzv. přechylování) čeština staví ženy na úroveň majetku – Nováková, švagrová, mistrová atp. Nelze se pak divit tomu, že mozek některých nevyzrálých nebo zakomplexovaných jedinců podvědomě přijímá jazykové označení jako reálný fakt, obzvlášť když cítí fyzickou převahu. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak co mám na tohle říct? Nevím, jestli si někteří chlapi myslí, že jim jejich zmutovaná forma chormozomu X, tedy Y, dává nějakou moc a můžou vztáhnout ruku na ženskou? Ale co vztáhnout ruku - to není jen o tom... No už jen úvodních pár minut: titulky jako "ubita k smrti" "ubodána" apod. - no kde to jsme? A jak je možné, že takovou dobu před tímhle zvěrstvem naši milovaní a sakra dobře placení zákonodárci zavírali oči? A když vám pak i vysokoškolský profesor řekne "když si to ta ženská zaslouží?", to pak až člověka napadá otázka, jestli to má cenu takové dokumenty točit... Ale jo - má! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nie nie nie toto nebol objektívny dokument, až sa to dá vôbec nazvať dokumentom. Ženske rozprávaju jedna cez druhú ako boli týrane, až sa to postupne stáva nepriehladne. Názor údajnych tyranov ani jeden čo i len na pár sekúnd. Kto z vás vie čo sa tam skutočne odohralo? Podla názoru jednej strany to teda neviem posúdiť. Možno opakovaná nevera, neschopnosť nakúpiť, oprať, uvariť, alebo rozhadzovanie peňazí na čačky mačky, a na účty potom neboli peniaze - kto vie? Dobre viem, že sú aj také čo si o to koleduju, lebo si myslia, že si to můžu dovoliť a úmyselne provokujú, a možno prvá facka padla z ruky práve tej čo tam vyplakáva pred kamerou, ale to samozrejme nepovie, a povie tot tak, ako sa jej to hodí. Téma zaujmavá, spracovanie má rezervy, avšak důverihodnosť je na úrovni, ako keď vám povie čosi babka na rínku. 2* ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama