Reklama

Reklama

Manželé

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1982, 26 min

Obsahy(1)

Díky televizním kamerám můžeme nahlédnout do roku 1982, kdy režisér Jan Schmidt natočil půvabné vyprávění Emila a Dany Zátopkových. Oba se shodně narodili 19. září 1922 a brzy se stali naší nejznámější manželskou dvojicí. Emil vybojoval čtyři olympijské medaile (Londýn 1948 - běh na 10 km, Helsinky 1952 - běh na tratích 5000 a 10 000 metrů, maraton) a Dana jednu (Helsinky 1952, oštěp). V dokumentu Manželé barvitě a s humorem vyprávějí o svém životě, závodech, ale i jeden o druhém. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě nic jiného než oslavná píseň na legendární sportovní pár, okořeněná o překvapivě účinný suchý humor paní Dany. Jenom ta zbytečná písnička na závěr nebyla ani tak důkazem domácké pohody jako spíš úsměvně rozpačitým pokusem o něj. Nicméně při záznamech závodů garantuji pocity hrdosti na to, že za náš stát závodily dvě natolik lidsky jednající a naprosto nenamyšlené osobnosti. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nic nového ale přesto stále něco okouzlujícího..Na Emila a Danu můžeme být po právu hrdí, to co oni v tehdejší a tak těžké době dokázali, navíc skoro zadarmo jen pro nějakou svojí čest a národní hrdost, nato by se jiní v té době nezmohli, o dnešku už ani nemluvím. Zátopek, Emile běž, je s tebou všechen náš lid..Emil je první a to v novém olympijském rekordu..Huráá..Moc pěkný nejen sportovní dokument o vyjímečných osobnostech z naší sportovní historie. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Zlatí ľudia boli Zátopkovci a sršala z nich neuveriteľná človečina napriek ohromným úspechom dosiahnutým na športoviskách. Dokument nám priblížil nielen veľké súboje Emila Zátopka a jeho neuveriteľné bežecké danosti, či taktiež výnimočné úspechy Dany Zátopkovej, ale aj oni sami nám čo to povedali o tom ako to obdobie prežívali a čo sa im zaujímavé prihodilo počas ich športovej kariéry i pikantérie ich zoznamovania. Veľmi príjemný a dušu pookrejúci dokument. ()

Reklama

Reklama