Reklama

Reklama

Muoi

  • Jižní Korea 므이 (více)
Jižní Korea / Vietnam, 2007, 93 min

Obsahy(1)

Před více než sto lety se v jedné vietnamské vesničce narodilo děvčátko, které dostalo jméno Muoi – desáté dítě. Byla to zcela obyčejná dívka, ovšem obdařena krásnou tváří. I přesto však byla osamělá. Jednoho dne se setkala s mladým malířem jménem Nuen, který se rozhodl zhotovit její portrét, a během společně strávených chvil se do sebe zamilovali. A to i přes to, že byl Nuen zasnouben s bohatou ženou. Nadešel však čas, kdy musel Nuen Muoi opustit a vrátit se zpět. I přes jeho návrat však nemohla jeho snoubenka Muoi odpustit, že jí jejího nastávajícího ukradla. Proto začala šířit pomluvy, které z chudé dívky v očích ostatních lidí stvořily ďábla, který svojí krásou svádí muže. Nakonec její hněv vzplanul natolik, že se rozhodla Muoi o její krásu zcela obrat. Dívku zmrzačila a znetvořila. Proto se také nešťastná zoufalá Muoi rozhodla se vším skoncovat a odnést si svou pomstu na onen svět. Její duch měl být navždy zapečetěn do Nuenova portrétu, ovšem pečeť byla v průběhu času zlomena a duch osvobozen.
O sto let později do Vietnamu přijíždí mladá korejská autorka Yoonhee, aby zde nasbírala podkladový materiál pro svoji novou knihu, která by stavěla na příběhu nešťastné Muoi. Kvůli bádání kontaktuje svoji kamarádku z dětství Seoyeon, která nyní ve Vietnamu žije a byla to právě ona, kdo Yoonhee o Muoi informoval. Jenže už od prvního dne jejího příjezdu se kolem Yoonhee začnou dít podivné věci, které zjevně nějak s kletbou Muoi souvisí. (EMIA)

(více)

Recenze (8)

tombac 

všechny recenze uživatele

Mladá korejská spisovatelka si zajede do Vietnamu, aby tam nalezla inspiraci ke psaní své druhé novely. Bádání nad vietnamskou legendou o nešťastně zamilované dívce Muoi se samozřejmě zvrhne... Překvapení se opět nekoná. Další letní korejský horror je pěkně kašírovaný, ale až na konečnou fázi mu chybí údernost. Také zamrzí, že povedená ohnilá vlasatice se stylovou oprátkou kolem krku se na obrazovce moc neohřeje. Legenda o lásce svádí k epičnosti a osudovosti, leč s tím si třeba Thajci v Nang nak - i když na mnohem větším prostoru - viditelně poradili o dost lépe. Korejský duchařský průměr. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

V legendě o portrétu si moc netvorů, duchů a všelijakých nechutnostní neužijete. Skoro se mi to chce nazvat "hororem pro celou rodinu". O to více mi ale film přišel zajímavý. příběh je celkem dobře zpracovaný a včleněný do krásného prostředí. Meui je dalším jihokorejským vizuálním nářezem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Obsahovo priemerný, no nádherne natočený duchársky horor. Ľakačky príliš neľakajú, po originalite ani stopy, no legenda o nešťastnej Muoi, ktorá sa mstí po smrti určite atmosféru má a pri pohľade na tajomný starý portrét aj zamrazí. Škoda že je to celé spravené ako podľa šablóny. Síce overenej šablóny, no už poriadne zaprášenej. Ale tá kamera je naozaj nádherná. (6.1/10) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tahle jihokorejská duchařina, odehrávající se z velké části ve Vietnamu, je vyloženě chabá. Z hlediska příběhu je to nějak kostrbaté, místy nelogické a hlavně teda strašně nudné. Těch duchařských scén tam zase tolik není a když už na ně dojde, mají za následek jen další zívnutí klimbajícího diváka. Musel bych dlouho přemýšlet, než bych si vybavil jiný film z vyhlášené asijské duchařské produkce, který mě tak šíleně nebavil. Za náznak akce v samotném závěru a taky trochu z protekce mu přece jen udělím dvě hvězdy, ale jinak – tohle je fakt slabota. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama